40 GODINA DRŽE TRON

Žestoki rokenrol u novoj pjesmi "Divljih jagoda"

“Plave noći bez tebe” najavljuju novi album

"Divlje jagode". Promo

L. K. P.

7.2.2022

Kod "Divljih jagoda" nema pauze “Plave noći bez tebe” prva je nova pjesma rok zvijezda nakon albuma “Jukebox”, ali i svojevrsna najava novog studijskog albuma, poruka je izdavačke kuće Croatia records.

Uz prepoznatljiv autorski pečat, frontmen benda Zele Lipovača publici predstavlja još jednu žestoku rok pjesmu kojom pokazuje da i nakon više od 40 godina "Divlje jagode" i dalje drže tron.

Kako kaže Zele, autor muzike, teksta i producent ove pjesme, dokazani vokalni duet Tonija Jankovića i Livija Beraka ponovo je briljirao.

Zele je otkrio i nekoliko detalja nadolazećeg studijskog albuma, koji će biti objavljen prije ljeta ove godine za pomenutog izdavača, sa kojim je Zele potpisao novi ekskluzivni ugovor.

-Većinu pjesama za novi album otpjevat će uigrani tandem Janković i Berak, kao duet ili samostalno. Kao i na prethodna dva albuma, ponovo ćemo dovesti goste, a zasad je sigurno da će to biti Tifa i Čipi iz grupe Osvajači, kaže Zele.

Zele i "Divlje jagode" nastavljaju saradnju sa studiom Šišmiš gdje je pjesma snimana, miksana i masterizovana, a spot je rađen pod rediteljskom palicom Pukovnika Dabrova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.