ZADOVOLJNA IZBOROM

Tereza Kesovija: Navijala sam za Let 3 kao luda, zaurlala sam kad su pobijedili

Ja sam tako zaurlala da je cijela Graščica čula kako se derem: Bravoo

Tereza Kesovija. Grgo Jelavic / PIXSELL

S. S.

13.2.2023

Pobjeda kontroverznog benda Leta 3 na Dori i dalje je top tema u Hrvatskoj o kojoj su progovorili i poznati Hrvati i Hrvatice, a među muzičarima koji su im dali podršku je i Tereza Kesovija koja ne skriva koliki je fan riječke grupe.

- Ja sam navijala ko luda za Let 3! I kad sam čula da su oni pobijedili, ja sam tako zaurlala da je cijela Graščica čula kako se derem: Bravoo - rekla je Tereza za RTL Danas.

Inače, hrvatska diva 2020. je s letovcima ostvarila saradnju na novoj verziji pjesme Sam u vodi s njihovog kultnog albuma Two Dogs Fucking iz 1989.

Zbog pandemije spot su snimili u svojim domovima, a njihova saradnja izazvala je pažnju na društvenim mrežama, gdje su mnogi komentirali kako je riječ o neobičnom spoju.

Zanimljivo, Tereza Kesovija je 1966. također nastupala na Eurosongu koji se tada održao u Luksemburgu, no nije nastupila kao predstavnica Jugoslavije, već Monaka s pjesmom Bien plus fort (bos. Puno jače).

Naime, monežanska princeza Grejs Keli (Grace Kelly) bila je njena velika obožavateljica, što je bio razlog zbog kojeg je te godine zastupala Monako. Njena pjesma nije se proslavila i u Luksemburgu je završila na posljednjem mjestu bez bodova.

Dubrovačka pjevačica nastupila je na još jednom Eurosongu, onom iz 1972., no tada je s pjesmom „Muzika i ti“ predstavljala Jugoslaviju, a pjesma je završila na visokom 9. mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.