BORBA ZA ZDRAVLJE

Selena Gomez odgovorila na kritike zbog debljine

Pjevačica je otkrila da su njeni lijekovi protiv lupusa doveli do drastičnih oscilacija težine

Selena Gomez. Instagram

N. A.

17.2.2023

Pjevačica Selena Gomez nedavno je putem društvenih mreža odgovorila na kritike upućene na račun njene debljine, rekavši da nije model i da nikada neće biti.

Gomez se nedavno pojavila na dodjeli "Zlatnog globusa", a mediji i korisnici društvenih mreža oštro su kritikovali njen novi izgled. Zbog toga se Selena odlučila prvobitno oglasiti uživo na svom TikTok profilu, a video je zatim podijeljen i na Twitteru.

Ona je otkrila da su njeni lijekovi protiv lupusa doveli do drastičnih oscilacija težine. Inače, 2014. godine dijagnosticiran joj je lupus, hronična autoimuna bolest koja često dovodi do oticanja, umora i bolova u zglobovima, a o tome je pričala i u svom dokumentarcu.

- Kada uzimam ovaj lijek, obično zadržavam veliku količinu vode. Kad prestanem s korištenjem lijeka, na neki način gubim na težini. Ovo sam htjela reći i ohrabriti svakog ko osjeća bilo kakav sram zbog onoga kroz šta prolazi, dok drugi ne znaju pravu priču - poručila je Gomez.

Ova tridesetogodišnjakinja je i ranije otvoreno govorila o svom zdravstvenom stanju i autoimunoj bolesti zbog koje je 2017. godine bila podvrgnuta transplataciji bubrega, a nedavno je otkrila i da joj je doktor rekao da neće moći imati djecu zbog dijagnoze bipolarnog poremećaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.