PONOSAN NA PRIZNANJE

Ado Gegaj za "Avaz": Odmah sam uokvirio nagradu koju sam dobio u Austriji

Imao sam dobru komunikaciju i rezultat na integraciji našeg naroda, tako da sam nekako došao i tu fazu da sam nagrađen za taj moj mali trud

Ado Gegaj: Priznanje mu uručio guverner Peter Kajzer (Kaiser). Facebook

21.2.2023

Pjevač Ado Gegaj dobio je posebno priznanje u Austriji za doprinos integraciji i muzičkom stvaralaštvu. Nagradu mu je uručio Peter Kajzer (Kaiser), guverner austrijske pokrajine Kernten/Koruška u kojoj pjevač sa porodicom živi već 12 godina.

Trud se isplatio

Gegaj je kazao za portal "Avaza" da se osjeća fenomenalno.

-  Dobivao sam i prije dosta nagrada i pehara u svom stvaralaštvu, kao i mnoge moje kolege. Međutim, tu je i moj agažman koji sam uradio za Austriju i kontakt sa ljudima iz bivše Jugoslavije. Imao sam dobru komunikaciju i rezultat na integraciji našeg naroda, tako da sam nekako došao i tu fazu da sam nagrađen za taj moj mali trud. Odmah sam otišao i uokvirio priznanje, toliko sam sretan i ponosan - kazao je Gegaj.


Uskoro novi projekti

Pjevač je otkrio i koji bi se to novi projekti mogli realizovati.

- Uradio sam novu pjesmu i gledajući zadnjih pet godina, poprilično sam zadovoljan jer je zaista dobra. Prijatelji su je već čuli i oduševljeni su. 

Također, imam jednu staru pjesmu, a već 15 godina mi se ne da da snimim spot za nju ali uskoro idem da snimim spot za nju i vjerujem da će to ispasti jako dobro- govori Gegaj.

Također, Gegaj ima u planu napraviti live verziju nekih od svojih najvećih hitova, te će uskoro početi da radi na tome.

- Pjesme snimam kod brata u studiju, on je kompozitor svih pjesama do sada, a planiram, dok me još glas služi, snimiti sve svoje hitove otpjevati i odsvirati live u nekom posebnom ambijentu. To bi bilo nekih 15-20 pjesama, da se ljudi malo podsjete na moj rad kroz dugi niz godina - zaključio je Gegaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.