SUDBINE

Snimljen legendarni muzičar: Najteži dani Ozija Ozborna

Ozi je snimljen u šetnji s njegovateljicom nekoliko sedmica nakon što je otkazao svoju britansku i evropsku turneju

Ozi Ozburn s njegovateljicom. Prinscreen

L. S. R.

18.4.2023

Ozi Ozborn (Ozzy Osbourne, 74), frontmen "Black Sabbatha", snimljen je u šetnji s njegovateljicom nekoliko sedmica nakon što je otkazao svoju britansku i evropsku turneju.

U proteklih nekoliko mjeseci Ozi je prošao niz operacija, a uz to vodi i bitku s Parkinsonovom bolešću.

 Imao sam ozbiljnu nesreću

- Ovo je vjerovatno jedna od najtežih stvari koje sam ikada morao podijeliti sa svojim vjernim obožavateljima. Kao što možda znate, prije četiri godine, imao sam ozbiljnu nesreću u kojoj sam oštetio kičmu. Moja jedina svrha tokom tog vremena bila je vratiti se na pozornicu. 

Iskreno sam ponižen

Glas mi je uredu. Međutim, nakon tri operacije, tretmana matičnim stanicama, beskrajnih fizikalnih terapija i nedavno revolucionarnog Cybernics (HAL) tretmana, moje tijelo još je fizički slabo. Iskreno sam ponižen, jer ste svi strpljivo čuvali svoje karte sve ovo vrijeme, ali čiste savjesti, sada sam shvatio da nisam fizički sposoban odraditi svoju nadolazeću evropsku turneju, jer znam da se ne mogu nositi s time - poručio je prije nekoliko dana.

Dodao je da njegov tim trenutno smišlja gdje će moći nastupiti, a da ne mora putovati iz grada u grad i iz zemlje u zemlju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.