RASPRODANA TURNEJA

Fanovi satima čekaju u ogromnim redovima zbog slavne pjevačice

Vjerni fanovi su čak čekali i da kupe neke od promo materijala vezane za turneju, a jedni drugima su aplaudirali zbog uspjeha da nabave uspomenu

Fanovi Tejlor Svift čekali satima u redu. sc

N. H.

21.4.2023

Turneja The Eras pjevačice Tejlor Svift (Taylor Swift) traje već više od mjesec dana. 

Fanovi stajali u ogromnim redovima

Prve koncerte pjevačica je održala u Glendaleu u Arizoni, a na stadionu su se okupile hiljade fanova. Taj je američki grad na dva dana čak bio preimenovan u Swift City, a euforija oko turneje se nastavlja.

Proteklih dana u Hjustonu su fanovi pjevačice stajali u ogromnim redovima kako bi kupili majice kratkih rukava, dukserice, džempere i plakate posebno dizajnirane i napravljene povodom turneje Tejlor Svift.

Ljudi na društvenim mrežama pišu da su na mjesto na kojem su se prodavale ove stvari dolazili dva sata ranije nego što je počela prodaja samo kako bi preuzeli svoj primjerak.

Neki pišu i da su doslovno kampirali ne bi li kupili robu dizajniranu povodom ove turneje. Koliku je pažnju privukla ova prodaja pokazuju i snimke iz zraka.

Bio i haos s ulaznicama

Unatoč velikoj zainteresiranosti i pohvalama obožavatelja, turneja Tejlor Svift nije prošla bez skandala. Početkom decembra prošle godine obožavatelji pjevačice su podnijeli tužbu protiv Ticketmastera, američke kompanije za prodaju i distribuciju ulaznica.

Optužili su Ticketmaster za "prevaru, namještanje cijena i kršenje antimonopolskog prava" te za "namjernu prevaru" koja je omogućila preprodavačima i botovima da ugrabe većinu ulaznica za turneju The Eras.

- Ticketmaster je tvrdio da će se samo oni s kodovima moći pridružiti pretprodaji, no milioni kupaca bez kodova uspjeli su doći do ulaznica. Mnogi od onih bez kodova bili su preprodavači, a Ticketmaster je imao koristi od preprodanih ulaznica jer se moraju preprodati na Ticketmasteru, koji dobiva dodatnu naknadu", pisalo je u tužbi.

U tužbi se navodilo da čak i ako Ticketmaster nije namjerno manipulisao prodajom ulaznica, nije bio spreman za potražnju. Tužioci su tada zatražili novčanu kaznu za Ticketmaster od 2500 dolara po prekršaju.

Pjevačicinom izvinjenje

Pjevačica se izvinila fanovima rekavši da joj je mučno gledati kako se oni muče da nabave ulaznice za njezinu turneju u SAD-u, za koju su se karte prodavale i po 33.000 eura.

Američki dio turneje nakon 52 nastupa završava 9. augusta u Los Anđelesu, a Svift je opisala koncept turneje kao putovanje kroz sva njezina muzička razdoblja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.