SVAKO NA SVOJU STRANU

Rasta i Alen Sakić stavili tačku na dugogodišnju saradnju

Alen je nedavno izjavio da svoju karijeru nastavlja samostalno

Stefan Đurić Rasta. Instagram

N. A.

5.5.2023

Reperi Stefan Đurić Rasta i Alen Sakić su prije nekoliko godina pokrenuli izdavačku kuću, a onda su poslije dužeg vremena odlučili da se iznenada raziđu. Kako prenose srbijanski mediji "kap koja je prelila čašu" desila se kada je Rasta, na čije se ime firma vodi, navodno odbio da Alenu da udio u dionicama. Ovim povodom se oglasio i sam sin Sinana Sakića.

- Rasta i Alen se druže duže od 15 godina, a njihovo prijateljstvo je oduvijek bilo jako i iskreno. Upravo iz druženja su počeli zajedno da stvaraju muziku, a spontano su ušli i u poslovne vode kada su osnovali izdavačku kuću "Balkaton", misleći da posao nikada neće stati između njihovog prijateljstva. Zapravo, u početku i jeste bilo tako - rekao je izvor za "Alo".

Rasta i Alen uložili dosta vremena i talenta da svoj posao dosegne viši nivo.

- Nikada im nije teško padalo što ostaju u studiju po cijeli dan i cijelu noć jer su obojica željeli da uspiju. Na početku sa sarađivali sa manje poznatim zvijezdama, ali kako su posao razvijali, uspijeh nije izostao - istakao je sagovornik, pa otkrio da je problem nastao onog trenutka kada je Alen zatražio unaprijeđenje.

- Pozvao je Rastu telefonom i saopštio mu je da više neće raditi zajedno. Ovog je to šokiralo, ali Alen je bio čvrst u svojoj odluci, pa drugu opciju nije ostavio - zaključio je izvor. 

Alen je nedavno izjavio da svoju karijeru nastavlja samostalno.

- Ja sam u toj izdavačkoj kući stasao. Imao sam slobodu da donosim odluke, ali ona konačna je uvijek bila Rastina. Sada toga više neće biti. Mi smo godinama bili zajedno, jeli, pili i družili se, ali došlo je vrijeme da se osamostalim - potvrdio je Alen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.