OPRAŠTAJU SE PRIJATELJI

Nakon borbe sa teškom bolešću preminuo takmičar iz "Nikad nije kasno"

Nemam riječi da izrazim svoju tugu i bol, napisao je Amel Kardašević, koji je zajedno s njim učestvovao u šouu

Đura Đalinac. Grand

S. S.

7.5.2023

Nekadašnji učesnik šoua "Nikad nije kasno", Đura Đalinac izgubio je životnu bitku.

Naime, Đuri je prije par mjeseci dijagnostifikovan kancer trbušne maramice, a nakon mučnih hemoterapija i liječenja, on je preminuo.

Opraštanje na društvenim mrežama

Prijatelji i porodica se opraštaju od njega putem društvenih mreža.

- Napustio nas je naš prijatelj, drug, brat po mikrofonu. Otišao je na neko bolje mjesto. Nemam riječi da izrazim svoju tugu i bol. Bilji, djeci, porodici iskreno saučešće - napisao je nekadašnju učesnik šoua Amel Kardašević Aki uz njihovu zajedničku sliku.

Podsjećamo, Đura se proslavio u šou veterana u kojem je osvojio publiku i žiri svojim glasom, energijom i borbom koju je pokazao na velikoj sceni. Četvoro djece i supruga bili su njegova najveća snaga, a izazovi pred kojima se nalazila šestočlana porodica sa kojom je živio kao podstanar u Sremskoj Mitrovici nikada mu nisu djelovali nerješivo.

Borio se do zadnjeg trena

Čak i kada je saznao da boluje od karcinoma, nije izgubio volju za životom do posljednjeg trenutka.

- Ljekari kažu da se rak trbušne maramice teško dijagnostifikuje, da je to još uvijek neistraženo do kraja, ali uz pomoć terapije sad ide na bolje. Uporan sam, slušam ljekare i za sad sve dobro podnosim. Ranije nisam mogao da se pomjerim, niti da spavam od bolova, sad već toga nema, hvala bogu. Borim se i borit ću se dokle god budem mogao, imam zbog koga i zbog čega da istrajem u toj borbi – rekao je nedavno za Grand.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.