ODJECI EUROSONGA

Publika nezadovoljna glasanjem žirija: Je li "Let 3" pokraden

Lorin se ponovo prijavila jer je znala da će pobijediti, jedan je od komentara na Twitteru

"Let 3". AP

L. S. R.

14.5.2023

Iako su oduševio publiku, "Let 3" je u finalu Eurosonga ipak završio na 13. mjestu. Ponajviše zahvaljujući glasovima publike. 

Ogorčeni fanovi

Ta je činjenica naljutila je mnoge fanove, koji su svoje ogorčenje lošim bodovanjem žirija izrazili putem društvenih mreža.

Neki od gledalaca ustanovili su da je hrvatski bend "pokraden", neki pak pišu kako "treba ukinuti žiri" jer nepravedno boduje, a neki tvrde da je sve zapravo politički namješteno. 

"Svake godine se radujem Evroviziji i svake godine se razočaram koliko je ona politički namještena. No, ove godine možda nije bilo politički, ali je bilo namješteno", piše jedan korisnik Twittera koji je u objavi stavio i hashtag Hrvatska.



"Loreen se ponovo prijavila jer je znala da će pobijediti. Vidi se da je sve namješteno, čak se i ona pravi da je iznenađena. Hrvatska i Finska su opljačkane", napisala je jedna korisnica Twittera.

"Ovaj žiri treba što prije ukinuti"

Šou je bio odličan, pobijedila je super pjesma, ali nije pobijedila najbolja evrovizijska pjesma. Pjesma koja će sada postati legendarna", piše jedan korisnik Twittera.

"Let 3 je pokraden", piše jedan tviteraš, a drugi se nadovezuje: "Ovaj žiri treba što prije ukinuti. Bravo, Let 3."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.