SJEĆANJE NA BH. GRUPU

Muzički projekt gostuje na Lent festivalu u Sloveniji: Halid Bešlić i Vlado Kalember pridružuju se "Indexima i prijateljima"

Nevjerovatno je koliko publika voli i cijeni umjetničku ostavštinu legendarne grupe, kazao je producent i idejni tvorac projekta Tomislav Kašljević

Tomislav Kašljević. Avaz

9.6.2023

Muzički projekt „Indexi i prijatelji“ gostovat će 26. juna ne velikom Lent festivalu u Mariboru. Ova priča, koja taje punih 16 godina, s oduševljenjem se dočekuje u svim dijelovima bivše Jugoslavije.

Stalna ekipa

Kako za „Avaz“ kaže producent i idejni tvorac projekta Tomislav Kašljević, pred publikom u Sloveniji nastupit će Dado Topić, Boris Novković, Aida Mušanović, Nermin Puškar Puško, Dejan Cukić... To je ekipa koja u posljednje vrijeme, u okviru ovog projekta, nastupa zajedno i izvode pjesme legendarne bh. grupe.

Kako doznajemo, na festivalu će im se pridružiti i zvijezde Halid Bešlić i Vlado Kalember. Halid će izvesti „Snijeg pade na behar, na voće“, a Kalember „Sve ove godine“.

- Naravno, tu su i muzičari „Indexa“ Fadil Redžić, Neno Jurin, Peco Petej, Sinan Alimanović. U ekipi su i Muris Varajić te Željka Katvić-Pilj - govori nam Kašljević.

Veliki interes

Za ovaj koncert u Mariboru vlada veliki interes.

- Nevjerovatno je koliko publika voli i cijeni umjetničku ostavštinu „Indexa“. Već 16 godina radim ovaj projekt, a čak sam razmišljao da ga privedem kraju, ali to se neće desiti. Publika, prijatelji, muzičari su ti koji žele da on i dalje živi - ističe Kašljević.

Raduju se svirkama

- Sve dok Fadil, Peco, Neno... budu željeli, „Indexi i prijatelji“ će živjeti. Oni se raduju svirkama i uživaju u kontaktu s publikom - ističe Kašljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.