SEKSEPILNA PJEVAČICA

Lidija Bačić za "Avaz": Čime me muškarac može osvojiti

Ne bojim se godina, osjećam se savršeno i tijelom i umom

Lidija Bačić. Društvene mreže

10.6.2023

Lidija Bačić Lille (37) ovih dana ima pune ruke posla. Završava novi album, sprema se za CMC festival, brojni nastupi su pred njom.

Ipak, seksepilna pjevačica rado je govorila za „Dnevni avaz“ o poslu, ali veoma otvoreno i o privatnom životu.

Već se kupamo

 Ljeto, doduše kišovito, stiže u naše krajeve. Kakvi su Vaši planovi za predstojeće mjesece?

- Kod nas u Splitu se već kupamo, lijepo je. A planova je dosta, odmarat ću se u Hrvatskoj ali i otići na neku egzotičnu destinaciju što zbog odmora, što zbog snimanja spota. Završavam novi album „Savršeni kaos“ pa se rade i novi spotovi. Planovi su razni, ali ih moram prilagoditi obavezama jer me čeka jako puno koncerata od Splita do Ljubljane cijelo ljeto.

Nastupit ćete na CMC festivalu u Vodicama. Koliko su festivali danas važni?

- Ja uglavnom više ne idem na festivale osim na CMC festival, jer mi ne to neka tradicija, skupi se puno kolega pa se družimo. Ove godine imam i veliki koncert na rivi u Vodicama iza festivala, malo ću razmrdati publiku, neka se pjeva i pleše.

A jesu li festivali važni? Pa jesu za početak karijere ili u nekoj fazi kada imaš dobru pjesmu i želiš je prezentirati, ali to više nije kao prije kada su bili bas važni za karijere i hitove, danas je to drugačije.

 Kakvi su Vaši kontakti s kolegama iz BiH?

- Dobri, kad se sretnemo u Hrvatskoj ili u BiH uvijek razmijenimo muzička iskustva i uvijek je tu pozitivna energija. Splitski mentalitet i sarajevski su vrlo slični i uvijek se dobro podružimo uz puno smijeha i profeštamo.

Mnogi Vaši obožavatelji žele znati jeste li slobodni i kakav muškarac Vas može osvojiti?

- Može me osvojiti muškarac koji ima stav, koji zna što hoće, duhovit i pametan... Ali stav je najvažniji, to čime muškarac zrači.

A sad da li sam slobodna...Recimo to ovako, kad se pojavi onaj pravi, sigurno ću ga javno pokazati i svi će znati ko je taj posebni.

 Bliži Vam se 40. rođendan. Bojite li se godina?

- Pa ne bi rekla da je 37 puno i da se trebam bojati godina.

Sad sam najzrelija kao jabuka... Iskusnija, seksepilnija, pametnija, dobila sam i dodatnu rašpu u glasu... Ne bojim se godina, osjećam se savršeno i tijelom i umom.

Kako održavate figuru?

- Puno plivam, ali stvarno puno. Taj osjećaj vode na tijelu mi nikad ne može dosaditi. Penjem se na Marijan iznad Splita, tamo ima samo do gore oko 900 stepenica, to je super vježba.

 Koja je Vaša najveća želja?

- Pa mnoge sam već ostvarila, neke ću tek... Sigurno da želim puno djece i uskoro će doći i to vrijeme... Želja mi je bio duet s Oliverom, mojim omiljenim pjevačem, imali smo nekoliko zajedničkih koncerata, bilo je planova, ali otišao je, nažalost. Ta želja mi se neće ostvariti...


Lidija Bačić. Društvene mreže

Divne žene

Ko je, prema Vašem mišljenju, najljepša žena i jeste li se nekada na nju ugledali?

- A šta znam, ima puno lijepih žena u prošlosti i danas - od Merilin Monro (Marilyn Monroe) do Dženifer Lopez (Jennifer . Puno ih je da ih sve ne nabrajam... Sviđa mi se kako J Lo i u 50-im i dalje pazi na sebe i zrači tom ljepotom i izgledom...Ali da mi je neka žena bila uzor i da sam se ugledala na nju - nisam. Sama sam od sebe Lidija "i stas i glas". Meni laska kada kažu da sam ja naj na Balkanu, ali zbilja ima divnih žena.

Šta nikada ne biste oprostili?

- Ne bih oprostila prevaru nekoga bliskog, ne samo fizičku, nego bilo kakvu laž ili nešto što bi mi neko blizak napravio da me ošteti. Jako se dajem u odnosima, i prijateljskim i ljubavnim, ne bi oprostila izdaju ma kakva bila, to je dobar opis. I ne bih oprostila da mi kad naručim sladoled, prodavač da premalu kuglicu.

Šta je Vaš najveći strah?

- Nemam neke strahove, živim život 100 posto i uživam u svakom danu bez straha. Život je kratak za strahove.

Nisam radoholičar

 Imate li planove za dolazak u Bosnu i Hercegovinu?

- Ja sam dosta komforna, Dalmatinka sam i dosta sam za svoj gušt.

Ne idem na pozive u Njemačku, Makedoniju, Ameriku... Lijepo mi je tu po Hrvatskoj i Sloveniji, koja je blizu, imati svoje koncerte. Meni je to dovoljno, nisam radoholičar da letim gore-dolje po svijetu.

Ali volim Sarajevo, volim tu doći i planiram sa saradnicima u Sarajevu napraviti veliki koncert vjerujem krajem ove godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.