"AVAZ" U BEOGRADU

Mile Kitić definitivno odlučio: Godine idu, moram da pazim na sebe

Pravdao kćerku Elenu jer se nije pojavila na press konferenciji zakazanoj povodom njihove turneje u Americi

Mile Kitić. Express

9.8.2023

Mile Kitić će prvi put na jednoj turneji nastupiti zajedno s kćerkom Elenom, a bit će to u oktobru u Americi gdje su planirani njihovi koncerti u 12 gradova. Na press konferenciji, u jednom beogradskom hotelu, pojavio se samo Mile, dok Elene nije bilo, iako je bila najavljena.

Dva svijeta

- Poznato je da ona izbjegava pojavljivanje u medijima, mada se ja sa tim ne slažem i mislim da, ako već želi da se bavi ovim poslom, trebalo bi da počne da se pojavljuje i priča i za novine i u televizijskim emisijama. Ali, s druge strane, danas možda nema ni potrebe da priča jer ne bi vjerovatno imala šta drugo da kaže pored onog što ćemo reći ja i organizator turneje Ibro Šarić – rekao je Kitić za "Avaz", pravdajući kćerkin izostanak. 

Mile Kitić. Express

Dodao je da je Elena već išla s njim u Ameriku, ali da tom prilikom nije nastupala.

- Mi smo dva svijeta, dvije vrste muzike, tako ćemo vidjeti kako ćemo proći kod publike u Americi, gdje će naravno u većini biti naši ljudi. Očekujem da će u manjim gradovima moj dio koncerta biti u prvom planu, dok će u većim mjestima, kao što je, recimo, Čikago, Elena biti zapaženija, jer tu će biti više mladih koji obožavaju nove trendove u muzici. Planirali smo da se u nekom momentu zajedno nađemo na sceni, pošto već imamo jedan duet, a možda još jednu ili dvije pjesmu budemo izvodili zajedno.

Popularni pjevač je i ovom prilikom ponovio da bi volio da sa bivšim članovima „Južnog vetra“ napravi turneju, ili bar nekoliko koncerata, po regionu, a do odlasku u Ameriku rekao je da ima planirane brojne solo nastupe, ne samo vikendima već i tokom sedmice. O tome da li je naporno ispratiti taj ritam, rekao nam je:

Mile Kitić. Express

- Nije mi teško pjevati, već je teško putovati. Gužve su na granicama, mora da se čeka, ponegdje su i radovi na putevima, pa se i tu čeka… Ali, šta se može, kada će da se izvode radovi, nego ljeti – kaže pjevač dodajući da je već ovog ljeta „pokrio“ sa nastupima cijeli region, od Bugarske, Crne Gore, preko Bosne do Hrvatske.

Veći nastupi

Dodao je, međutim, da razmišlja da napravi promjene kada su u pitanju njegovi susreti s publikom.

- Godine idu, čovjek mora da pazi na sebe, pa i ja ne treba više toliko da se forsiram. Zbog toga planiram da od sljedeće godine manje radim komercijalu, dakle nastupe u manjim prostorima i da se usresredim samo na veće nastupe, prije svega u dvoranama – najavio je Kitić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.