IMALA JE SVEGA 18 GODINA

Jedina fotografija Anabele Atijas iz izbjegličkog kampa

Nije tamo ništa bilo loše, sve su skockali, sobe su bile prelijepe, ali jednostavno duša je bila prazna

Anabela Atijas. Ata images

Dž. H. M.

6.10.2023

Pjevačica i bivša takmičara "Zadruge", Anabela Atijas imala je veoma teško djetinjstvo. Iako su se njeni roditelji mnogo voljeli, vremenom se ta ljubav ugasila i oni su se razveli, teška životna situacija ju je dovela do toga da svoj 18. rođendan provede daleko od svojih najbližih.

Jedina fotografija iz tog vremena, koja svjedoči o ovom teškom trenutku, osvanula je na Instagramu. Nastala je izbjegličkom kampu u Švedskoj gdje je Anabela svoj 18. rođendan dočekala uz tamošnje prijatelje.

- Mami je bila velika želja da me skloni odavde jer u Srbiji u to vrijeme nije bilo nimalo naivno pogotovo za djevojku kao što sam bila ja od 17 godina. Svoj 18. rođendan sam dočekala u izbjegličkom kampu u Treleborgu. Nekih dva dana po dolasku je bio moj rođendan - prisjetila se Anabela jednom prilikom, pa otkrila kakve uspomene budi sjećanje na taj period:

- Kada se sjetim, obuzme me tegoba neka i neko sivilo. Nije tamo ništa bilo loše, sve su skockali, sobe su bile prelijepe, ali jednostavno duša je bila prazna, nedostajali su nam naši voljeni - pričala je Anabela kroz suze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.