ŠTA JE REČENO

Oglasila se Aleksandra Prijović o spornoj izjavi: Svi vrlo dobro znaju da sam ja Srpkinja

Izjava koju sam dala potpuno je izvučena iz konteksta

Aleksandra Prijović. Instagram

L. S. R.

11.10.2023

Aleksandra Prijović oglasila se na Instagramu povodom nekih njenih izjava koje su u Hrvatskoj izvučene iz konteksta.

Navodi da ne želim da se deklarišem kao srpska pjevačica

- Iako nikada ne demantujem novinske napise, u ovom slučaju imam veliku potrebu da vam se obratim vezano za tekst koji je jučer izašao, gdje se navodi da ne želim da se deklarišem kao srpska pjevačica. Svi vrlo dobro znaju da sam ja Srpkinja koja je odrasla u Hrvatskoj. 


Objava Aleksandre Prijović. Instagram

Moja porodica vuče porijeklo iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i mnoge porodice na našim prostorima. Izjava koju sam dala potpuno je izvučena iz konteksta, a možda i s moje strane loše sročena, jer sam željela da kažem da sam neko ko se osjeća kao kod kuće u svim ovim republikama.

 Muzika treba da nas spaja, a ne razdvaja

 Muzika treba da nas spaja, a ne razdvaja. Žao mi je što je poruka zajedništva i ljubavi prenesena loše. Nikada se ne odričem svog. Znam da ćete me razumjeti – napisala je pevačica i na kraju dodala srce.

Sporna je izjava:

- Kad negdje pročitam „srpska pjevačica”, ja bih to izbacila. Ne volim da kažem da sam bilo čija – ja sam pjevačica svih i volim sve. Ne želim da me iko prisvaja i govori „samo naša”. Gdje god da dođem publika me super dočeka, i osećam se kao da sam odrastala u svakoj od tih država.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.