SASVIM ISKRENO

Slavna pjevačica priznala: Sa 16 godina sam se predozirala

Drogirala sam se i prodavala sam drogu, rekla je Pink

Pink. Instagram

L. S. R.

24.10.2023

Slavna pjevačica Pink (44) otkrila je kako je skoro umrla od predoziranja drogom 1995. godine. Tijekom intervjua s Cecilijom Vegom, pjevačica se prisjetila događaja iz djetinjstva koji su je doveli do predoziranja, koje se dogodilo samo nekoliko sedmica prije nego što je potpisala svoj prvi diskografski ugovor.

Potpuno skrenula s puta

- Odrasla sam u kući u kojoj su svaki dan moji roditelji vrištali jedno na drugo, bacali stvari, mrzili se. Drogirala sam se i prodavala sam drogu -  rekla je Pink.

 To je dovelo, kaže, do izbacivanja iz kuće i napuštanja srednje škole. Kaže da je potpuno skrenula s puta 1995. godine kad se predozirala. Tad je imala 16 godina.

- Bila sam na rave partyju i predozirala sam se. Bila sam na ecstasyju, anđeoskom prahu, metamfetaminu, svim mogućim drogama. A onda sam pretjerala. Bilo je previše -  rekla je Pink. 

Kaže da joj je iskustvo blisko smrti bilo prekretnica. Prestala je koristiti teške droge i samo nekoliko sedmica kasnije dobila je svoj prvi diskografski ugovor. Inače, pjevačica je godinama pričala o svojoj zloupotrebi droga u prošlosti. 

Poziv na buđenje

Još 2012. godine rekla je da nije bila hospitalizirana zbog predoziranja, ali da joj je to bio poziv na buđenje.

- Sjećam se da sam ujutro ustala s poda - i to je bio posljednji put da sam ikada više dotaknula drogu -  kazala je ranije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.