ČLANICA ŽIRIJA

Viki Miljković o novoj sezoni "Zvezda Granda": Nema više agresivnog ponašanja

Naravno da dolazi do rasprava i sukoba mišljenja

Viki Miljković. Express

Bato Šišić

25.10.2023

Kada nije u Beogradu na snimanju novih emisija muzičkog takmičenja "Zvezde Granda", Violeta Viki Miljković nastupa, a to je uglavnom vikendom. Ostalim danima boravi u Istanbulu, gdje ima svoju firmu. Umor se na njenom licu nikada ne vidi, jer, kako nam je rekla, posao, ljubav prema pjesmi i kontakti s ljudima čine je izuzetno sretnom.

Nova pravila

- Nova sezona je tu, ali i nova pravila, što mene posebno raduje. Ponovo sam u takmičenje vratila Rijada Rahmanovića, jer smatram da je u prošlom krugu nepravedno i prerano prekinuo takmičenje. Rijad zaslužuje mnogo više i fenomenalan je pjevač. Potrudit ćemo se da ga u ovoj sezoni prikažemo u još boljem svjetlu. Vratila sam i Elzana Pilicu, Lejlu Brčaninović, koja tek sada sazrijeva i stasava... - kaže za "Dnevni avaz" Viki Miljković.

Pjevačica dodaje kako je sada atmosfera u žiriju "Zvezda Granda" mnogo mirnija.

- Promijenio se i stav prema kandidatima, mnogo smo staloženiji, blaži, nema više agresivnog ponašanja. Sve je blaže, mirnije, a što nam svima baš prija. Naravno da dolazi i do rasprava i do sukoba mišljenja, a, na kraju krajeva, u svakoj kući, domaćinstvu, dolazi do toga, ali opet sve to ima neku granicu. Sve je u nekim mjerama pristojnosti, a nekada ranije su se te granice zaista umjele prijeći, i to daleko, a što je znalo da bude, da ne budem pogrešno shvaćena, degutantno i oprečno. A danas sve to ima neku svoju mjeru - ističe Viki.

Vino piju...

Pred pjevačicom je nastup na „Večerima sevdaha“ u Tuzli, 30. novembra.

- Zaista s velikim oduševljenjem i entuzijazmom prilazim tom nastupu jer do sada nisam imala priliku da nastupam na takvom događaju. Opet, s druge strane, to je nešto što mnogo volim. Sevdalinke sam često slušala tokom takmičenja, ocjenjivala, kandidate sam spremala da pjevaju sevdalinke. S Nerminom Handžićem sam dosta sevdalinki spremala za takmičenje, a on ih je još kao dijete počeo da pjeva u Tešnju - kaže Viki.

U Tuzli će pjevati „Vino piju age Sarajlije“.

Viki sa suprugom. Express

- A s Nerminom ću da otpjevam pjesmu “Oj, Safete, Sajo, Sarajlijo“. Kako sam čula od organizatora, ta pjesma nije do sada nijednom pjevana na tom festivalu, koji ove godine proslavlja 15 godina postojanja. Zaista će mi biti veliko zadovoljstvo i čast da, uz Hanku Paldum, Snežanu Đurišić, Halida Bešlića, Asima Brkana, budem i ja dio te ekipe u Tuzli. - ističe pjevačica.

Nermin kao mentor

S obzirom na to da Nermin od malih nogu pjeva sevdah, može se desiti da Nermin bude mentor Viki Miljković pred nastup u Tuzli.

- Da, ali baš je tako. Nermin je u izvođenju sevdalinke perfektan i to prosto iz njega izlazi, to njemu leži. Sevdalinka je voda koju je Nermin "pio" od malih nogu. Ja nisam toliko iskusna u sevdalinkama, sada ćemo zamijeniti uloge i on će meni da bude mentor. Naravno, uz veliku podršku mog supruga Tašketa - iskrena je Viki.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.