PREMIJERA FILMA "POKIDAN"

Aca Lukas poručio: “Neka se spremi Sarajevo”

U prepunoj beogradskoj Areni 20.000 posjetilaca uživalo je u premijeri filma koja je održana na Lukasov rođendan

Aca Lukas poručio: Neka se spremi Sarajevo. Avaz

D. R.

4.11.2023

Aca Lukas spektakularno je počeo veliku regionalnu turneju, na kojoj, pored koncerta, publika može pogledati film “Pokidan”, koji je snimljen prema motivima iz njegovog života. U prepunoj beogradskoj Areni 20.000 posjetilaca uživalo je u premijeri filma koja je održana na Lukasov rođendan. Ovo je vjerovatno najveća premijera filma ikada održana u Evropi.

Podsjetimo, film “Pokidan” nastao je po motivima života muzičke zvijezde Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas i demistifikuje sve detalje iz njegovog privatnog i profesionalnog segmenta života. Glavnog lika, Peđu Kovača, tumači Mladen Sovilj, a u glavnim ulogama su i Ivan Đorđević, Vesna Stanojević, Marija Pikić, Andrija Kuzmanović, Mima Karadžić, Jovo Maksić, Marija Pikić, Radoje Čupić, Branka Katić i mnogi drugi.

Publika horski pjevala

Publika je bila na nogama i oduševljena Lukasovim performansom horski je pjevala sa popularnim pjevačem.

- Drago mi je da se vidimo, večeras je bilo malo drugačije nego inače, imali smo premijeru filma koji je malo biografski, malo nije. Kažu da bi koncert trebao kraće da traje, ali to sve zavisi samo od vas - rekao je Aca Lukas na početku koncerta, a nakon fenomenalne večeri svojim saradnicima je poručio: “Neka se spremi Sarajevo”.

Spoj premijere i koncerta

Film “Pokidan” u produkciji Hypea otkriva duboke emocije, intrige i spektakularnu muziku, izazove i uspone koje je pjevač doživio tokom svoje karijere.

Sve ljubitelje lika i djela Ace Lukasa u Sarajevu 8. novembra očekuje nesvakidašnji događaj i brilijantan spoj premijere filma “Pokidan” i koncerta. Od 19 sati u Skenderiji bit će prikazan film, a nakon njega, od 21 sat, počinje senzacionalan koncert Ace Lukasa i Folk Haus Benda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.