KRALJICA SEVDAHA

Hanka Paldum na turneji u Njemačkoj, Švedskoj i Hrvatskoj

Pjevačica nastupa bez predaha

Hanka Paldum. Instagram

L. S. R.

13.11.2023

Hanka Paldum je upravo započela koncertnu turneju koja će do kraja godine našu muzičku divu odvesti put Njemačke, Švedske i Hrvatske. 

Nastup kojim je započela turneju održan je ove subote u Frankfurtu, u sklopu manifestacije „Noć Bosne i Hercegovine“, gdje je Hanka pjevala pred rasprodanom dvoranom.

Sljedeći Hankini termini na ovoj turneji su dva velika solistička koncerta u Švedskoj, pod nazivom „Noć meraka sa Kraljicom pjesme i sevdaha“, a održat će se 24. novembra u Malmeu i 25. novembra u Borgholmu, u organizaciji produkcije Wrana Events. 




Već 1. decembra, Hanka se ponovo vraća u Njemačku, u Hanover, gdje će nastupiti kao posebna gošća na Svečanoj akademiji povodom Dana Državnosti Bosne i Hercegovine i Dana Sandžaka. Ovu će svečanost koju organizira Unija Bošnjaka dijaspore uveličati brojni uzvanici iz političkog i kulturnog života BiH, ali i cijele regije, a isto tako i predstavnici Islamske zajednice. Hanki je pripala čast da održi koncert u Saray event centru, gdje će se ova manifestacija održati.

Novi koncertni termini u decembru Hanku će povesti do Hrvatske gdje je već dugo miljenica publike. Tako će 8. decembra održati koncert u Zadru, u popularnom klubu Arsenal, a pozornicu će podijeliti s Miroslavom Škorom i Najboljim hrvatskim tamburašima. Koncert pod nazivom „Večer tambure i sevdaha“ objedinjuje program najljepših sevdalinki i tamburaških pjesama, a da Zadrani s nestrpljenjem iščekuju Hankin povratak u taj grad ponajbolje potvrđuje sjajan interes za ovaj koncert. Hanka je, naime, posljednji put u Zadru upravo u prostoru Arsenala nastupila prije dugih 9 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.