OBJAVLJENA LISTA

Evo koje su najslušanije pjesme u 2023. godini: Majli Sajrus na tronu

Majli je "Flowers" objavila na rođendan svog bivšeg supruga, glumca Lijama Hemsvorta, kome su i posvećeni stihovi

Majli Sajrus. Instagram

N. Aj.

2.1.2024

"Billboard" je objavio listu 20 najslušanijih pjesama na svijetu u 2023. godini.

Prvo mjesto zauzela je pjesma "Flowers" koju izvodi Majli Sajrus (Miley Cyrus). Spot je pregledan 667 miliona puta, a već sedmicu nakon izlaska srušila je rekorde. Postala je tada najslušanija pjesma u jednoj sedmici u historiji Spotifya s više od 100 miliona streamova.

Majli je "Flowers" objavila na rođendan svog bivšeg supruga, glumca Lijama Hemsvorta (Liam Hemsworth), kome su i posvećeni stihovi. Kako su fanovi primijetili, stihovi pjesme zapravo su odgovor na pjesmu Brune Marsa "When I Was Your Man", koju je Lijam, navodno, posvetio Majli dok su bili zajedno.

Najslušanijih 20 numera na svijetu u 2023. godini. Billboard/Pixsell

Na drugom mjestu našla se pjesma "Calm Down" u izvedbi Reme i Selene Gomez. Potom slijedi pjesma "Kill Bill" koju pjeva američka Solána Imani Rov (Rowe), poznatija pod umjetničkim imenom SZA. Na listi najslušanijih pjesama u 2023. našao se i hit Tejlor Svift (Taylor Swift) "Anti-Hero", zatim pjesme "Die for You", "As It Was", "Unholy"...

Između ostalih, najviše se slušala pjesma Toma Odela (Odell) "Another Love", koja je objavljena prije deset godina, odnosno 2013.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.