OPORAVLJA SE

Milić Vukašinović za "Avaz": Možda neću morati na operaciju srca

Dobio sam i bolničku bakteriju, pa se onda pitaju od čega mi je otišla krv, kaže muzičar

Milić Vukašinović. Facebook

18.1.2024

Milić Vukašinović (73) posljednjih mjeseci bije bitku za zdravlje, ali sad se može pohvaliti dobrim vijestima. Sve je krenulo od operacije noge, potom je uslijedio infarkt, pa je dobio i bolničku bakteriju.

Dobro sam

Bubnjar, kompozitor, pjevač, osnivač „Vatrenog poljupca“ i „doktor za rokenrol“ zbog teških bolova u nozi ljetos je prekinuo godišnji odmor sa suprugom Suzanom te se obratio ljekarima, koji su ustanovili da je u pitanju aneurizma.

On je donedavno bio na bolničkom liječenju u Beogradu, a iza njega su dani na intenzivnoj njezi, kada, kako nam je govorio, nije mogao da ustane, pa su ga morali čistiti i prati.

- Dobro sam sada, odlično. Možda neću morati na operaciju srca, možda mi neće biti potrebni stentovi - kaže Vukašinović iz Beograda za „Dnevni avaz“.

Kućni oporavak

Nakon dužeg perioda koji je proveo u bolnici, uslijedio je oporavak kod kuće.

- Sad sve ide normalno. Imao sam operaciju noge, to su bili stravični bolovi, trajali su mjesec, a onda sam imao infarkt, pa bolničku bakteriju i to me s******... Bila mi je loša i krvna slika jer nisam jeo. I onda se ljekari pitaju od čega mi je otišla krv. Od čega? Pa, eto, od toga, nije to samo od sebe - ogorčen je muzičar.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.