PJESMA "POLAKO…"

Neobična saradnja: Emir Bukovica objavio pjesmu s Tarikom Filipovićem

Živimo u vremenu instant kulture, vremenu brzine, površnosti, nestrpljenja i neopraštanja, kaže Bukovica

Sa snimanja spota. Društvene mreže

L. S. R.

14.2.2024

Frontmen rok benda "Emir & Frozen Camels" Emir Bukovica, pod okriljem izdavačke kuće “Croatia Records” i pod imenom svog solo muzičkog projekta "Bukowskee" objavio je novu pjesmu.

Pjesma imena "Polako…" je četvrti singl, a kao gost u pjesmi se pojavljuje poznati glumac i voditelj Tarik Filipović.

Autor pjesme Emir Bukovica kaže da je do saradnje s Filipovićem došlo vrlo spontano:

- Tarik je moj prijatelj koji je među prvima poslušao prvu verziju ove pjesme i na prvo slušanje mu se jako svidjela. Onda smo nekako zajednički pomislili da bi bilo interesantno kada bi Tarik jedan mali dio svog multitalenta poklonio ovoj mojoj pjesmi. Tako se desila ova možda za neke neobična saradnja, koja me čini izuzetno sretnim i zahvalnim.


Pjesma “Polako…” je svojevrstan nastavak Emirovih dosadašnjih "Bukowskee" intimnih priča u kojima autor govori o ljudskim i drugim odnosima, usponima i padovima, svakodnevnim životnim temama.

- Živimo u vremenu instant kulture, vremenu brzine, površnosti, nestrpljenja i neopraštanja. Svi žele sve, preko noći i odmah. Taj način razmišljanja se, nažalost, uvukao i u međuljudske odnose, a još tużnije, i u ljubav. Pale se mostovi iza sebe na prvi znak nekog problema. I sve se to radi glasno i na sva zvona. Ova pjesma govori o tome da ne bi bilo loše malo usporiti, malo se utišati i pokazati malo više sabura - dodao je Bukovica.

Pjesma “Polako…” snimljena je u studijima “Definition Media” na Floridi i “Long Play” u Sarajevu, dok videospot potpisuje režiser Jasmin Jatić. Glavnu ulogu u spotu dobila je trenutno jedan od najuspješnijih bh. modela Azra Patković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.