SVJETSKA ZVIJEZDA

Bijonse boluje od neizlječive bolesti: Prvi put je javno progovorila o tome

Pošto javnost u to nije bila upućena sve do sada, Bijonse se iznova našla u totalnom fokusu

Bijonse. AP

H. J. I.

21.2.2024

Slavna pjevačica Bijonse oduševila je publiku najavom novog albuma na Superboulu, nakon čega je govorila o privatnom životu i bolesti od koje boluje od djetinjstva.

Govoreći o svojoj kosi tokom jednog intervjua, ona je otkrila kako se još odmalena bori sa psorijazom. Pošto javnost u to nije bila upućena sve do sada, Bijonse se iznova našla u totalnom fokusu.

- U salonu moje majke sam provela djetinjstvo. Otac mu je tu nanosio ulja na skalp, kako bi mi tretirao psorijazu. I danas se svega toga dobro sjećam, te uspomene su mi svete - objašnjavala je za „Essence", prvi put tada istakavši da ima ovu autoimunu bolest kože koja je prilično nepredvidiva; vremenom se povlači, vraća, ali nikad ne liječi kompletno.

- Razgovori koji se vode u frizerskim salonima ili berbernicama pružaju osjećaj zajednice onima koji tamo odlaze ne bi li gotovo pobjegli od svoje svakodnevice. Za njih, to je mjesto gdje se smiju, dijele tajne jedni sa drugima, osjećaju se lijepo, prenose mudrosti... Bitno je imati tako nešto - nastavila je Bijonse, koja je nedavno i sama izbacila liniju proizvoda za njegu kose.

Nešto zatim objasnila je da se, uprkos izvjesnim natpisima, ona svoje duge kose „odrekla" još kada je prvi put postala majka. Za nju i kao umjetnika, to je bio način da se pobuni društvu koje „vjeruje da žena ne treba da nosi kratke frizure" i oslobodi se „svih stega".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.