ROĐENDAN DISTRIKTA

Brčko na nogama: Dolazi Halid Bešlić, stiže publika iz regiona

Publika može da očekuje moje najbolje izdanje, najbolje pjesme i dva sata dobre muzike, poručio legendarni pjevač

Halid Bešlić. Vanja Lisac

L. S. R.

27.2.2024

Brčko će u naredni utorak, 5. marta, biti muzički centar regiona. Hiljade posjetilaca iz Bosne i Hercegovine, ali i iz Hrvatske i Srbije uživat će u spektaklu legendarnog Halida Bešlića na Trgu mladih.

Koncerti Halida Bešlića su više od koncerata, a on bez problema puni najveće dvorane i stadione širom regiona. Muzika i pjesme su jednostavno njegov život. Spektakl 5. marta se održava povodom 24. godišnjice distrikta Brčko i u organizaciji Vlade Brčko distrikta, a ulaz je besplatan.

- Nisam odavno bio u Brčkom. Publika može da očekuje moje najbolje izdanje, najbolje pjesme i dva sata dobre muzike. Pružit ću im kofer mojih hitova. Pjevat ću uz kompletan bend s vrhunskim stejdžom i produkcijom. Brčko je čaršija koja voli muziku i zna šta je dobra muzika. Prve koncerte imao sam u Domu kulture u Brčkom. Na repertoaru će se naći i pjesma "Dvadesete" koja je posljednjih sedmica doživjela pravu ekspanziju u regionu, posebno u Srbiji. To je jedna lijepa pop pjesma koju su uradili momci iz benda "Okus meda" iz Bihaća. Poslije Brčkog nemam vremena za odmor i 9. marta nastupit ću u Gossau (St. Galen) u Švicarskoj, a publiku će prije mene zagrijati Amar Jašarspahić Gile. Nakon toga slijede koncerti u Varaždinu (13. mart) i Osijeku (16. mart) - kaže Bešlić.

Gradonačelnik Brčkog Zijad Nišić sretan je što će na 24. rođendanu Distrikta Brčko pjevati Halid Bešlić.

- Halid voli Brčko, Brčko voli Halida. Nije slučajno da je upravo on bio naš izbor da u utorak pjeva u našem gradu. Bešlić je omiljen među svim ljudima i, kada smo saopćili da će pjevati u Brčkom, svi su bili oduševljeni. Svi u našem gradu odbrojavaju dane do spektakla regionalne muzičke zvijezde. Dobrodošli su i svi ljudi dobre volje iz našeg okruženja, ali i iz susjednih država – kaže Zijad Nišić, gradonačelnik Brčkog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.