NA LICU MJESTA

Otvoren POPUP Festival u Sarajevu

Publika je imala priliku da vidi projekciji radova ovogodišnjeg gosta festivala, Eyupa Kuşa

S festivala. Avaz

22.5.2024

Ovogodišnje izdanje POPUP! Sarajevo festivala u saradnji sa specijalnim programom NPS-a "Kultura na ulice 2024!" počeo je večeras u Radićevoj ulici.

Publika je imala priliku da vidi projekciji radova ovogodišnjeg gosta festivala, Eyupa Kuşa, koji je podijelio svoje audio-vizualne radove pod nazivom "Cinematic Alchemy". Uz projekciju, publika će uživala uz Enu Smajić, lokalnu DJ-icu.

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta "Kultura na ulice!" je da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

POPUP! Sarajevo je trodnevni festival grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija namijenjen studentima vizualnih umjetnosti i dizajna, kao i svim mladim kreativcima u BiH. Festival je nastao na osnovu inicijative od strane studenata odsjeka Grafički dizajn, Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu koji i organizuju festival.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.