AUTO-MOTO

Sarajevo: Svečano otvoren autosalon Jaguar Land Rover

N. Kreštalica

Piše: N. Kr. - J. B.

8.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

U Sarajevu je večeras otvoren prvi autosalon prestižnog britanskog brenda vrhunskih automobila Jaguar Land Rover.


Prvi salon Jaguar i Land Rover automobila u Bosni i Hercegovini otvorili su ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, britanski ambasador u BiH Nj.E. Edvard (Edward) Ferguson, gosp. Igor Iliev – direktor prodaje za Adria regiju te direktor AC Betanija Muhamed Ganić. 


Edvard Feeguson je za ''Avaz.ba'' rekao da je za njega veliko zadovoljstvo biti na otvaranju prvog ovakvog salona u BiH i najveceg britanskog brenda. 


- Svaki dio ovih automobila je jedinstven. Otvaranja ovog salona i servisa je sjajna vijest za UK i za BiH. Za mene je ova investivija znak povjerenja i samo je korak ka drugim prilikama i investicijama iz UK prema BIH. Važno je istaći i da je ovaj salon izgrađen za samo osam mjeseci, te im na tome posebno čestitam.


Ministar Šarović kaže da podržava ovakve investicije, a posebno one iz Velike Britanije.


- Čestitam uvozniku, investitoru i vlasnicima. Ovoj zemlji trebaju najbolji i tako možemo biti primjer drugima, želim Jaguar Land Roveru da dobro posluju i donesu nove investicije za BiH, kaže misnistar Mirko Šarović. 



Najmoderniji standardi

Sarajevski autosalon napravljen je po najnovijim standardima koji utjelovljuju i odražavaju duh i kvalitet luksuznih Jaguar i Land Rover automobila.  

Jaguar Land Rover je najveći britanski proizvođač automobila čija vozila odlikuju nevjerovatna inovativnost, performansa i kvalitet.

U sarajevski salon stiže bogat vozni park novih Jaguar i Land Rover automobila koji uključuje sljedeće modele: Jaguar XE 20d R-Sport, Jaguar XE 20d Portfolio AWD, Jaguar F-Pace 3.0D AWD S AK, Jaguar XF 35t AWD, Jaguar F-Type Coupé 400 Sport AWD, Range Rover Evoque Cabriolet TD4 180PS HSE Dynamic, Land Rover Discovery Sport TD4 180PS HSE, Land Rover Discovery TD6 HSE Luxury i najprofinjeniji i najsvestraniji medium SUV dosad Range Rover Velar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.