PREDSTAVLJAMO

Prefinjen izgled i elegantna krovna linija

Debi na sajmu automobila u Parizu narednog mjeseca

Karavanska verzija Toyote Corolle razvijena je u novom evropskom dizajnerskom studiju u Belgiji

Piše: A. HADŽAGIĆ

11.9.2018

Nova Toyota Corolla Touring Sports svoj debi će imati na sajmu automobila u Parizu narednog mjeseca. Potpuno novu Corollu karavan odlikuje dinamičan dizajn koji pravi jasnu razliku od klasičnog hatchbacka.  

Karavanska verzija Toyote Corolle, koja se do prije nekoliko dana zvala Auris, označena kao Touring Sports, razvijena je u novom evropskom dizajnerskom studiju u Belgiji. To otkriva velike prodajne ambicije na Starom kontinentu, čiji je ukus kupaca zapravo presudan za globalni uspjeh.  


Karavan ima prefinjen izgled i elegantnu krovnu liniju. Sportski dojam bočnog profila pojačan je širokim lukovima točkova, a na zadnjoj strani LED svjetla i zadnje vjetrobransko staklo su široko razmaknuti da bi dali snažan, “mišićav” izgled.  

U ponudi će biti i četiri različite bi-tone kombinacije boja, što će dodatno naglasiti atraktivan dizajn.

U unutrašnjosti novu Corollu Touring Sports karakterizira potpuno novi enterijer dizajniran tako da pruži prostranost i moderno okruženje kakvo očekuju kupci novih automobila.

Istaknimo da se nova Corolla prvi put nudi s adaptivnom varijabilnom suspenzijom.

U ponudi dvije hibridne verzije

Odražavajući Toyotino kontinuirano fokusiranje na hibridnu tehnologiju, Corolla Touring Sports će svojim klijentima ponuditi samo jednu konvencionalnu turbo benzinsku jedinicu od 116 KS i izbor od dva hibridna pogona - 1,8 i 2,0. Ovaj drugi jedinstven je u “C” segmentu.

Poboljšani hibridni pogon od 1,8 litara nudi niske troškove eksploatacije. Za one koji traže bolje performanse predviđen je hibridni pogon sa 2.0 litaraskim benzincem. Ovim motorom najbolje se mogu iskoristiti svi potencijali nove TNGA platforme. Prijenos snage je na prednji par točkova preko unaprijeđenog CVT mjenjača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.