NOVI MODELI

CUPRA predstavila Tavascan, Terramar i UrbanRebel

Tavascan je evolucija konceptnog modela iz 2019. godine

Tri nova modela električnih automobila. CUPRA

M. K.

8.6.2022

Mlada marka koncerna VAG sve hrabrije ulazi u elektromobilnost.

Nakon premijere modela Born, CUPRA napada tržište s tri nova automobila. Ali nisu svi električni.

Tokom premijere, posvećene planovima brenda za sljedeće tri godine, na sceni su se pojavila čak 3 nova modela, javlja portal automobili.ba.

Za prvi, Terramar, poznato je da je dug samo 4,5 metara i prodavat će se kao blagi hibrid ili kao plug-in hibrid s baterijom koja može prijeći do 100 km s jednim punjenjem.



CUPRA Terramar. CUPRA

Tavascan je evolucija konceptnog modela iz 2019. godine.

Na tržište će ući 2024. kao drugi električni model marke. Koncept od prije nekoliko godina pokretao je sistem od 300 KS, sličan onom koji se koristi u Volkswagen ID 5 GTX, s baterijom od 77 kWh.

Model UrbanRebel dobio je najviše pažnje.

Bit će to treći električni model Cupre, isključivo električni i, kao i Tavascan, izgrađen na bazi Volkswagen MEB platforme. S dužinom karoserije od samo 4,03 metra, bit će to jedan od najmanjih električnih automobila u skupini. Prodavati će se paralelno sa Škodom i VW malim električnim crossoverima. Navodno, njegova cijena će početi od oko 20.000 eura.


CUPRA Tavascan. CUPRA

Električni motor od 226 konjskih snaga bit će dovoljan da automobil ubrza do 100 km/h za 6,9 sekundi, a baterija će izdržati do 440 kilometara. Koliki će biti njegov kapacitet, još nije objavljeno.

S druge strane, predstavljen je i njegov atraktivno dizajniran interijer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.