FUTURISTIČKI DIZAJN

Volkswagen će uskoro predstaviti nasljednika Passata

Prema najavi proizvođača, automobil će biti baziran na MEB platformi

U pitanju je električni automobil. electricvehicleweb

M. K.

23.6.2022

Njemački gigant Volkswagen će u uskoro predstaviti pretprodukcijsko izdanje modela "ID. Aero".

Ovo je najava novog automobila više srednje klase, koji bi u budućnosti mogao zamijeniti, između ostalih i kultnog Passata. Naravno, kao i svi modeli ID linije, on će biti električni.

Odavno je poznato da Volkswagen ima hrabre planove za razvoj niza električnih modela. Ono što je vrijedno napomenuti, osim crossovera, bit će mjesta i za klasičnije dizajne poput Passata. Primjer bi bio koncept ID-a. Aero, koji će biti predstavljen uskoro, 27. juna 2022, prenosi Automobili.ba.

Prema najavi proizvođača, automobil će biti baziran na MEB platformi. Što se tiče tehničkih rješenja i dizajna, imat će puno zajedničkog s drugim ID modelima koji su već dostupni. To je prilično veliki automobil koja balansira na granici D i E segmenata.


Poseban dizajn električnog Passata. automobili.ba

O tome svjedoči dužina karoserije od pet metara, u šta je teško povjerovati kada se gledaju skice. Linije izgledaju lagano i dinamično. Hoće li biti tako, vidjet ćemo uskoro.

Nije poznato hoće li se prilikom premijere koncepta objaviti tehnička specifikacija. Ovaj pobuđuje veliku znatiželju, jer – barem neslužbeno – obećava da će biti stvarno dobar. Glasine govore o velikoj bateriji (84 kWh) i dometu do 700 km.

Pretprodukcijsku verzijućemo vidjeti 27. juna. Godinu dana kasnije, gotovi primjerci trebali bi biti isporučeni u Kinu. Poznato je da će se automobil prodavati i u Sjevernoj Americi i Evropi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.