FORMULA 1

Šef Red Bulla tvrdi: FIA je pristrasna prema jednom timu

Nakon utrke u Bakuu, sedmerostruki svjetski prvak je sa bolnom grimasom na licu pokušao izaći iz bolida

Horner se ne slaže sa odlukama uprave F1. TWITTER

M. K.

27.6.2022

Šef Red Bulla Kristijan Horner (Christian Horner) smatra je je FIA očigledno pristrana prema jednoj ekipi nakon posljednjih pokušaja da se uhvati u koštac sa poskakivanjem, jer nijedna ekipa nije imala spreman drugi držač osim Mercedesa, prenosi F1-bih.com.

Velika nagrada Azerbejdžana je donijela novu dimenziju kad je riječ o skakanju bolida u Formuli 1. Mercedes, koji se najviše muči sa ovim problemom je imao da sada najgore izdanje.

Nakon utrke u Bakuu, sedmerostruki svjetski prvak je sa bolnom grimasom na licu pokušao izaći iz bolida. Nakon nekoliko pokušaja, uspio je izaći, ali se držao za kičmu.

Ovo je alarmiralo FIA-u da stupi u akciju. Tokom trkačkog vikenda za Veliku nagradu Kanade, nova tehnička direktiva dopuštala je timovima da ugrade drugi držač za podnicu u pokušaju da smanje poskakivanje.


Međutim, samo je Mercedes uspio dovoljno brzo reagovati na tu vijest i eksperimentisati sa novim pravilima tokom slobodnih treninga.

Šef Red Bulla smatra da je takvo nešto išlo u korist samo jedne ekipe i da je to rješavanje problema jedne ekipe sa drugim držačem podnice.

- Ono što je posebno razočaralo je drugi držač jer se o tome mora raspravljati na tehničkom forumu, a to je otvoreno pristrano rješavanju problema jednog tima, koji je jedini tim koji se ovdje pojavio s njim čak i prije tehničke direktive, rekao je Horner.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.