NOVI IZGLED

Tehnološki mnogo napredniji auto: Lexus redizajnirao svoju limuzinu

ES je tako dobio novi infotainment sistem koji nudi više funkcija, radi brže te se njime upravlja mnogo intuitivnije

Lexus redizajnirao limuzinu. Lexus

M. K.

6.7.2022

Lexus je temeljno redizajnirao svoju limuzinu više srednje klase.

Iako izvana nisu vidljive neke promjene, unutrašnjost je temeljito promijenjena, a auto je dobio i neka nova tehnička rješenja kako bi doživljaj unutrašnjosti i komfor digli na viši nivo, piše Autoklub Jutarnjih.

ES je tako dobio novi infotainment sistem koji nudi više funkcija, radi brže te se njime upravlja mnogo intuitivnije. Tu je i nova online navigacija, poboljšano prepoznavanje glasovnih naredbi i bežični Apple Car Play sustav.

Navigacija sada u realnom vremenu donosi sve informacije o stanju na cestama, a glasovne naredbe koje se aktiviraju s "Hey Lexus" razumiju manje formalne komande, poput "hladno mi je".

Tehnološki super moderna kontrolna ploča. LEXUS

Poboljšan je i modul za prijenos podataka te ES sada može koristiti sustav e-Care za daljinsku dijagnostiku vozila i aplikaciju za mobilne telefone Lexus Link pomoću koje se na daljinu može upravljati nekim funkcijama automobila.

Srednja konzola automobila je prerađena, a najvažnija novost je da na njoj više nema Touchpada, ne previše praktičnog rješenja od kojeg Lexus sada odustaje. Umjesto toga infotainmentom se upravlja dodirnim zaslonom.

Novost je i promijenjeni opcionalni ES F Sport Design paket opreme koji donosi specijalne naplatke od 19 cola, druge ukrase i F Sport Design oznake na automobilu. 

Sportski izgled. LEXUS

Što se tiče pogona nema nekih promjena. Model će se u Hrvatskoj i dalje nuditi samo kao hibridna verzija ES 300h koja kombinuje 2,5-litreni benzinski i jedan električni motor. Snaga sistema je 218 KS.

Proizvodnja redizajniranog ES-a počet će tokom augusta cijene Lexus nije naveo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.