ROBUSAN IZGLED

Japanci u Evropu šalju svoju dosad najagresivniju i najveću Hondu

Novi CR-V ima izraženiji prednji dio s velikom maskom i užim svjetlima koja dosta podsjećaju na one koja ima novi Civic

Hondin SUV je legendaran automobil. HONDA

M. K.

13.7.2022

Honda CR-V, jedan od najuspješnijih SUV-ova na svijetu dobio je svoju novu šestu generaciju.

Na fotografijama je verzija na Sjevernu Ameriku dok ćemo na onu za evropsko tržište morati pričekati do iduće godine. No razlike ne bi trebale biti velike.

Iza prilično robusno i agresivno dizajniranog eksterijera krije se profinjena unutrašnjost s još više prostora nego u (još) aktuelnoj petoj generaciji CR-V-a, a ispod poklopca motora glavnu će ulogu i dalje igrati hibridni pogoni, prenosi autoklub Jutarnjeg.

Novi CR-V ima izraženiji prednji dio s velikom maskom i užim svjetlima koja dosta podsjećaju na one koja ima novi Civic. I zadnji dio je podjednako agresivniji.

Auto formirano za težak teren. HONDA

Novi CR-V je skoro sedam centimetara duži i otprilike jedan centimetar širi od prethodnika, a međuosovinski razmak je narastao za četiri centimetra. To znači i više mjesta u unutrašnjosti, posebno na zadnjoj klupi.

U prtljažnik stane raskošnih 740 litara (2166 s preklopljenim sjedalima).

Unutrašnjost je slična onoj u novom Civicu sa središnje postavljenim dodirnim zaslonom od 7 inča i digitalnim instrumentima s također 7 inča dijagonale.

U skupljim modelima središnji zaslon ima 9 inča.

Profinjena unutrašnjost. HONDA

U SAD-u će se CR-V nuditi s poznatom 1,5-litrenim turbo motorom koji razvija 190 KS, a tu je i hibridni sistem poznat iz prve generacije koji je dorađen i sada razvija nešto manje snage, 204 u odnosu na dosadašnjih 212 KS, i veći okretni moment od 335 Nm.

U Evropi će naglasak biti na hibridnom pogonu, a nudit će se i verzija s plug-in hibridnim pogonom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.