PROJEKAT MANHART

BMW M2 bit će dostupan u više boja, ovo su njegove karakteristike

Agresivne linije dizajna i motor S58 predstavljaju savršenu testnu stazu za tuning radnje

Naziv projekta je MANHART MH2 560 i donijet će kako vizualne tako i performanse. MANHART

A. O.

25.10.2022

BMW M2 je oduvijek bio miljenik u svijetu tjuninga, a novi G87 M2 nije izuzetak. Agresivne linije dizajna i motor S58 predstavljaju savršenu testnu stazu za tuning radnje. Isporuke G87 M2 zakazane su za april 2023. godine, tako da za sada svi tjuneri mogu samo vizuelno da se "igraju" sa M2. Uzmimo za primjer ove rendere koje je obezbijedio MANHART koji prikazuju agresivni komplet za naknadno tržište.

Naziv projekta je MANHART MH2 560 i donijet će kako vizualne tako i performanse. Specijalista za tuning kaže da će izlazna snaga biti povećana sa 453 konjske snage na 560 ks, dok će obrtni moment skočiti sa 406 na 480 lb-ft. Povećanje performansi je praćeno izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika sa kontrolom ventila i odvodnim cijevima sa ili bez katalizatora. MANHART OPF-Delete zamjenske cijevi sa 200-ćelijskim HJS katalizatorima i opciono 4 x 100 mm ugljičnim ili keramičkim obloženim ispušnim cijevima također će biti dostupne, piše bmwblog.


BMW. MANHART

Kao što biste i očekivali, poboljšat će se i iskustvo vožnje. MANHART će nadograditi postavku ovjesa s dvije varijante: punim koiloverima ili spuštenim oprugama. Odjeljenje za točkove također dobija nadogradnju. Ovdje su prikazani MANHART Concave One u satensko crnoj boji sa zlatnim akcentima. Karbonski eksterijer uključuje karbonsku prednju suknju, karbonski stražnji spojler, karbonske bočne pragove, prednje i stražnje karbonske aero fleke, karbonski krovni spojler. Tu je i MANHART karbonski stražnji difuzor sa središnjim svjetlom između četiri ispušne cijevi.

Osim toga, biće dostupan i set prilagođenih naljepnica, u crnoj i zlatnoj boji. Govoreći o bojama, u standardnoj formi BMW M2 G87 je dostupan u Alpine White, Zandvoort Blue, Toronto Red, Sapphire Black i Brooklyn Grey. U trenutku lansiranja nema dostupnih boja za BMW Individual, ali se priča da će specijalni program boja biti dostupan u budućnosti. Lansiranjem na globalnom nivou u aprilu 2023., G87 BMW M2 počet će od 62.200 USD (plus 995 USD odredište) u SAD-u. Sa G87, proizvodnja se seli iz Lajpciga (Leipziga) u Njemačkoj u San Luis Potosi u Meksiku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.