ITALIJA

Pagani prikazao drugu Codalungu od 7 miliona eura

Obavezali se da će napraviti pet primjeraka

Pagani: Modernizovaniji dizajn. Pagani

N. D.

30.1.2023

Pagani je prošlog ljeta iznenadio automobilski svijet jedinstvenom verzijom Huayre sa dugim repom, nazvanom Codalunga, što na italijanskom znači „dugački rep“.

Automobil je nastao na osnovu zahtjeva dvojice vjernih kupaca koji su poželjeli Pagani sa modernizovanim dizajnom koji podsjeća na velike trkačke automobile iz šezdesetih godina prošlog vijeka. Kupci su blisko sarađivali sa odjeljenjem za specijalne projekte italijanske marke, poznatom kao Pagani Grandi Complicazioni, tokom dvogodišnjeg perioda da bi došli do konačnog dizajna.

Pagani se obavezao da napravi pet primjeraka, svaki po cijeni od 7 miliona eura, a sada prikazan drugi od pet automobila. Ovaj ima bronzanu nijansu s repom od izloženih ugljeničnih vlakana.

Pagani: Zvanična verzija Huayre. Pagani

Karoserija je napravljena od lakih kompozita, s produženim repom automobila i poklopcem motora dužim za 36cm nego na standardnoj Huayri. Snaga dolazi iz istog tvin turbo šestolitarskog V12 koji se nalazi u Huayri, ali sa snagom koja je podignuta do 827 KS sa Huayrinih 730KS.

Huaira Codalunga je u ovom trenutku zvanično završna verzija Huayre, iako bi Pagani mogao nastaviti da nudi nove kreacije, kao što je radio i još radi sa modelom Zonda.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.