NOVI VIZUELNI IDENTITET

Peugeot 2008: Predstavljen redizajn i snažnija električna verzija

Redizajnirani Peugeotov model 2008 nosi najnoviji vizuelni identitet marke, koji je uveden dolaskom modela 508 ranije ove godine

Redizajnirani Peugeot 2008. motor1.com

E. Ć.

13.5.2023

Francuski proizvođač automobila Peugeot fokusira se na održavanje konkurentnosti svog modela 2008 na tržištu B segment crossovera.

Cilj francuske kompanije je da ovaj model zadrži privlačnost i relevantnost u očima potrošača i da se nosi sa snažnom konkurencijom.

Redizajnirani Peugeotov model 2008 nosi najnoviji vizuelni identitet marke, koji je uveden dolaskom modela 508 ranije ove godine. 

Glavna promjena su trostruka vertikalna svjetla u obliku kandže, koja su sada integrisana u sjajne crne umetke branika, a koja daju vozilu karakterističan i prepoznatljiv izgled. 

Full-LED prednja svjetla su dostupna u najboljoj GT opremi, a LED zadnja svjetla su redizajnirana i imaju horizontalne dvostruke letvice koje prate motiv "tri kandže", a čak su i pokazivači smjera i svjetla za vožnju unazad u LED tehnologiji. 


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Peugeot nudi i različite veličine točkova od 16 do 18 inča, slične onima koje se nude za model 408. Boja Selen siva je početna boja, dok GT varijanta dolazi s kombinacijom dvije boje i standardnim crnim krovom, a bez obzira na odabranu boju, svi modeli 2008 dolaze s crnim bočnim retrovizorima.

Unutrašnjost svih verzija Peugeotovog modela 2008 je opremljena novim 10-inčnim ekranom osjetljivim na dodir, što je poboljšanje u odnosu na prethodne verzije koje su imale manji ekran od 7 inča u prva dva paketa opreme. Modeli s opremom Allure i GT sada dolaze s novodizajniranom 10-inčnom digitalnom instrument tablom, koja u GT opremi ima impresivan 3D efekt.

Peugeot je izvršio značajne promjene ispod haube svog modela 2008, posebno kada je riječ o električnoj verziji e-2008. Ovaj model sada koristi hardver koji je preuzet od modela E-208 i E-308, što znači da ima električni motor koji razvija 156 KS, odnosno 15 posto više snage nego prethodna verzija. Kapacitet baterije takođe je povećan s 50 na 54 kWh, što je omogućilo povećanje dometa s 345 na 406 kilometara. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.