NOVI PEUGEOT 508

Kazanova srednje klase

Unaprijedio stil, a agregati su poboljšali performanse i smanjili potrošnju

Novi 508: Dostupan u više verzija. Peugeot

N. D.

1.3.2023

Stigao je novi model Peugeota 508, koji je dostupan u verzijama limuzina, karavan SW i sportski Peugeot Sport Engineered. Nema dileme da zavodi na prvi pogled i da se radi o svojevrsnom Kazanovi srednje klase.

Atraktivna maska s inovativnim Matrix LED prednjim svjetlima i pomičnim pokazivačima najavljuje stilsku transformaciju i sljedećih Peugeot modela. Unaprijeđen je i dizajn zadnjeg dijela.

Pomak naprijed

LED svjetla uključuju prepoznatljivi dizajn s 3 kandže s pomičnim pokazivačima. U novom putničkom prostoru modela Peugeot 508 i 508 SW uočava se pomak prema premium segmentu s naglaskom na kvalitet i modernost materijala korištenih u novim presvlakama te ergonomičniju ručicu mjenjača za veću ergonomiju 8-stepenog automatskog mjenjača Aisin.

Digitalni Peugeot i-Cockpit unaprijeđen je novim opcijama. Zahvaljujući novom sistemu Peugeot i-Connect Advanced infotainment s centralnim zaslonom visoke rezolucije od 10 inča, povezanom navigacijom, glasovnim prepoznavanjem prirodnog jezika, bežičnom vezom i bežičnim ažuriranjem, novi Peugeot 508 nudi najbolje sučelje u klasi.

Paleta motora

Paleta motora za nove modele Peugeot 508 i 508 SW uključuje dvije hibridne verzije s punjivom baterijom, novu verziju od 180 KS i 225 KS, benzinsku verziju od 130 KS i dizel verziju od 130 KS. Svi motori kombinirani su s 8-stepenim automatskim mjenjačem EAT8.

Na vrhu ponude novog modela 508 je plug-in hibridna verzija Peugeot Sport Engineered, koja ima 360 KS i pogon 4×4. Novi Peugeot 508 i 508 SW bit će dostupni u 3 nivoa opreme – Vabiti, GT, Sport Engineered s pogonskom top-izvedbom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.