USKORO PREDSTAVLJANJE

Francuzi kriju detalje: Do 22. juna novi Peugeot 408 pojavljivat će se zamaskiran

Cilj je beskompromisna kvaliteta i izvrsnost od prvih proizvedenih primjeraka

U Peugeotu kriju detalje. Peugeot

M. K.

17.6.2022

Novi Peugeot 408 pojavljivat će se u zamaskiranom izdanju kako bi se sakrili njegovi detalji, a tako će ostati sve do službenog predstavljanja 22. juna.

Uz to će i dalje prolaziti najstroža testiranja kako bi sve bilo spremno za početak serijske proizvodnje na jesen.

Novi automobil mogao bi nadići očekivanja, budući da program njegove validacije uključuje iznimno precizan protokol koji se sastoji od testiranja na cesti, stazi, u laboratoriju te na namjenskim ispitnim stolovima, piše Automobili.ba.

Cilj je - beskompromisna kvaliteta i izvrsnost od prvih proizvedenih primjeraka.

Kako bi se postigla izvrsnost u pogledu performansi i kvalitete, vozilo je u različitim fazama razvoja potrebno podvrgnuti čitavom nizu testiranja i ispitivanja. Najprije se uz pomoć iznimno naprednih računalnih programa provode različite simulacije koje omogućuju brži razvoj uz što učinkovitije korištenje resursa. Prije nešto više od godinu dana pokrenut je i Plan interne validacije (Internal Validation Plan – IVP) koji uključuje niz testova za svaki pojedini dio i modul vozila.


Do dana predstavljanja bit će zamaskiran. Peugeot

Timovi odgovorni za validaciju dobili su strogo kamuflirane prototipe novog modela Peugeot 408, sve kako bi iluzija bila potpuna, ispod kamuflažnih naljepnica čija grafika iskrivljuje poimanje linija i dimenzija dodani su plastični i pjenasti elementi.

Testni primjerci modela Peugeota 408 ukupno su prešli gotovo 1.100.000 km u svim mogućim uvjetima, na svim vrstama cesta i u najrazličitijim klimatskim uvjetima. Prelazak preko gazova, asfaltiranih i neravnih cesta, šljunčanih staza, vožnja po ekstremnim vremenskim uvjetima kao što su vrućina i hladnoća, danju i noću… Baš sve je višestruko testirano, ispitano i ocijenjeno. Svaki kilometar vožnje u tim ekstremnim uvjetima jednak je nekoliko desetaka kilometara prijeđenih u normalnoj vožnji.

S vremenom i ovisno o zahtjevima testiranja, kamuflaža novog modela postaje sve jednostavnija. Međutim, skriveni od očiju javnosti, na ispitnim stolovima, u laboratorijima i u zračnim tunelima, nezamaskirani testni modeli prolaze brojna druga testiranja, često mnogo stroža od onih cestovnih. Na ispitnom stolu s četirima stupovima simuliraju se najekstremnija opterećenja kako bi se utvrdilo koji su elementi konstrukcije kritični s obzirom na zamor: nemoguće je da osoba za upravljačem izdrži opterećenje kojemu je vozilo podvrgnuto tijekom takvog ispitivanja.


Visoka tehnologija. Peugeot

- Naš je cilj izvrsnost. Povrh temeljne tehničke kvalitete novog modela Peugeot 408 ispitujemo i njegove performanse u različitim situacijama s kojima bi se njegovi korisnici mogli susresti. Kada vozila testiramo na cesti, u laboratorijima i na ispitnim stolovima, pred njih postavljamo najveća moguća ograničenja. A da bismo postigli izvrsnost kojoj toliko stremimo, pred sebe postavljamo iznimno visoke zahtjeve. Pravo je zadovoljstvo naporno raditi na ovom projektu. Svi u timu zaljubljeni smo u novi model Peugeot 408, dodaje Emanuel Lafauri (Lafaury), voditelj projekta za razvoj modela Peugeot 408.

Ispod najnovije kamuflaže novog modela 408 nazire se dinamična coupé-limuzina s povišenim razmakom od tla, velikim točkovima i mačjim stavom svojstvenim modelima marke.

Novi Peugeot 408 dizajniran je kako bi ponudio pravi užitak odgovorne vožnje, a njegova aerodinamična svojstva u potpunosti su dorađena kako bi se optimizirao prodor zraka iz svih kutova.

Tržištu će biti predstavljen pod nazivom Peugeot 408, osim u Kini gdje će se prodavati pod nazivom 408X.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.