FASCINANTNI VISION 7S

Škoda budućnosti

Tradicionalne vrijednosti u potpuno novom obliku

Spektakularno izdanje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
E. Ć.

15.8.2023

Vison 7S je glasnik promjena i prvi Škoda automobil koji pokazuje novi pravac dizajna i novi logo te ističe fokus češkog proizvođača automobila na eMobilnost.

Poštuje tradicionalne Škoda vrijednosti, ali ih predstavlja u potpuno novom obliku. Električni automobil zasnovan na modularnoj MEB platformi je prvi automobil koji je dobio potpuno novi dizajn koji će postati zaštitni znak budućih Škoda vozila.

Eksterijer Škoda Vision 7S koncepta krije modularnu tehnologiju s baterijom od 89 kWh koja omogućava automobilu domet veći od 600 kilometara po punjenju u WLTP ciklusu. Samo punjenje takođe može biti veoma brzo, sa maksimalnom podržanom snagom punjenja od nešto ispod 200 kW.

Unutar automobila nalazimo potpuno novu interpretaciju ugrađenog infotainment sistema sa značajno revidiranom grafikom i logikom upravljanja. 

Dominantna karakteristika je ekran osetljiv na dodir od 14.6 inča, najveći ikada ugrađen u ŠKODA automobil. Virtuelni kokpit se sastoji od ekrana od 8.8 inča i redizajniranog volana sa spljoštenim gornjim i donjim delom. Tu je i head-up ekran proširene realnosti. Volan ima dva velika kraka u položaju 6 i 12 časova: donji ima touchpad koji se može koristiti za kontrolu nekih funkcija kada automobil miruje. Na drugim mestima na volanu nalazimo specijalne točkiće za pomeranje, koji imaju svetlo narandžaste detalje radi lakše orijentacije.

Upečatljiva je i sjedalica za bebu koja je na centralnoj konzoli – najsigurnijem mjestu. Automobil omogućava dva moda – drive mode i relax mode kada se interijer pritiskom na dugme pretvara u mini kino kako bi vam pauze za punjenje bile što zabavnije i udobnije.

Arhitektura i linije interijera naglašavaju unutrašnji prostor i izazivaju osjećaj sigurnosti. Ovi automobili se na tržištu očekuju od 2026. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.