ČUVENI VOZAČ FORMULE 1

Blizak prijatelj legendarnog Šumahera: On je slučaj bez nade

Kao pravi odgovor na pitanje naveo je ono što je Mik rekao u jednom intervjuu 2022. godine: "Sve bih dao da mogu razgovarati s tatom"

Šumaher i Benoit: Veliki prijatelji. Krone.at

E. Ć.

6.9.2023

Bliski prijatelj vozača i novinar koji godinama prati Formulu 1 Rodžer Benoit (Roger) tvrdi da je Mihael Šumaher (Michael Schumacher) "slučaj bez nade".

Šumaher je prije skoro deset godina doživio skijašku nesreću u francuskim Alpama. Nakon što je pao na snijegu i udario glavom od kamen, legendarni vozač Formule 1 i sedmerostruki svjetski prvak proveo je 250 dana u medicinski induciranoj komi.

Poslije toga mu je dopušteno da se vrati kući i od tada rijetko ko je mogao vidjeti ili posjetiti legendarnog Šumahera.

Benoit je dao intervju za švicarski "Blick", ali je odbio dati konkretne informacije o Šumaherovom stanju.

- Ne. Postoji samo jedan odgovor na ovo pitanje, a to je ono što je njegov sin Mik rekao u jednom od svojih rijetkih intervjua 2022. godine: "Sve bih dao da mogu razgovarati s tatom". Ova rečenica govori sve o tome kako je njegovom tati u posljednjih više od 3.500 dana. Slučaj bez nade - rekao je Benoit za "Blick".

Inače, Šumaherova supruga Korina (Corinna) je prekinula svoju osmogodišnju šutnju o nesreći kada je progovorila u Netflixovom dokumentarcu iz 2021. pod naslovom "Šumaher".

- Mihael je ovdje. Drugačiji, ali on je tu i to nam daje snagu. Zajedno smo. Živimo svi zajedno. Odrađujemo terapiju. 

Činimo sve što možemo da Mihaelu bude bolje i da mu je ugodno. Želimo ga jednostavno natjerati da osjeti da je obitelj tu, da osjeti tu našu povezanost. I bez obzira na sve, učinit ću sve što mogu. 

Svi mi ćemo učiniti. Pokušavamo nastaviti kao porodica, onako kako je Mihael to volio i još uvijek voli. I nastavljamo sa svojim životima - rekla je tada Korina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.