ČUVENI VOZAČ FORMULE 1

O Šumaherovom zdravstvenom stanju se malo zna, njegov advokat objasnio zašto je to tako

Naravno da smo mnogo razgovarali o tome kako je to moguće. Postojala je zapravo ideja da se objavi konačni izvještaj o Šumijevom zdravlju, rekao je on

Šumaher: Doživio nesreću prije skoro deset godina. Twitter

E. Ć.

30.10.2023

Legendarni vozač Formule 1 Mihael Šumaher (Michael Schumacher) prije skoro deset godina je doživio nesreću i od tada se malo zna o njegovom zdravstvenom stanju.

Šumaher je povredu doživio na skijanju. Čuveni Nijemac je nakon nesreće pao u komu, dok porodica krije informacije o njemu.

Sada je Feliks Dam (Felix Damm), njegov advokat, objasnio zbog čega je to tako.

- Uvijek se radilo o zaštiti privatnih stvari. Naravno da smo mnogo razgovarali o tome kako je to moguće. Postojala je zapravo ideja da se objavi konačni izvještaj o Šumijevom zdravlju, ali to se nije dogodilo iz određenog razloga.

Tu ne bi bio kraj i morali bi se stalno ažurirati izvještaji o njegovom stanju. 

Mediji su mogli iznova i iznova pisati o tome i pitati: "A kako sada izgleda?". Jedan, dva, tri mjeseca ili godine nakon izvještaja. Tada bi bilo teško poduzeti mjere protiv takvog pisanja - rekao je Dam za "Legal Tribute Online". 

Podsjećamo, legendarni Šumaher je 29. decembra 2013. doživio nesreću na skijanju u francuskim Alpama kada je udario glavom o stijenu.

Doživio je teške povrede glave i prebačen je u bolnicu u Grenoblu, gdje je podvrgnut operacijama i stavljen u induciranu komu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.