IZDVAJA SE IZ MASE

Škoda Enyaq iV - električna revolucija iz Češke: Pregledajmo svaki ugao luksuza i performansi

Enyaq iV nije samo vozilo, već lični prostor koji se prilagođava vama

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+20
N. Šaljić

22.11.2023

U svijetu koji se sve više okreće prema električnim vozilima, Škoda Enyaq iV stoji kao svijetla zvijezda, donoseći spoj inovacije i zadovoljstva vožnje. 

Ovaj članak će se dublje zaroniti u svijet Enyaq iV, istražujući kako se ovaj automobil izdvaja iz mase i kako pruža ne samo performanse, već i nezaboravan doživljaj vožnje.

Dizajn

Enyaq iV ne osvaja samo svojim fizičkim izgledom, već i pridodaje dozu ličnog izraza vozaču. Prilagodljivi ambijentalni svjetlosni sistem omogućava vozaču da prilagodi enterijer prema sopstvenom raspoloženju, stvarajući intiman ambijent unutar vozila. 

Osjećaj prostora unutar kabine dodatno se pojačava velikim panoramskim krovom koji pruža prirodnu svjetlost i otvorenost, čineći svaku vožnju posebnim doživljajem.

Unutrašnjost

Enyaq iV nije samo vozilo, već lični prostor koji se prilagođava vama. Vrhunski materijali poput eko-kože i aluminijuma pružaju luksuzan osjećaj, dok pametni interfejs omogućava jednostavno upravljanje svim funkcijama. 

Vozački sjedište je ergonomski dizajnirano kako bi obezbijedilo vrhunsku podršku tokom vožnje, čineći svaku kilometar u Enyaq iV udobnim i uživajućim iskustvom.

Performanse

Dok se udobnost i luksuz ističu u unutrašnjosti, performanse Enyaq iV podižu očekivanja na potpuno novi nivo. Nulta emisija, tiša vožnja, i brza ubrzanja su samo neki od aduta ovog vozila. 

Testiranje ovog automobila na putevima pruža osjećaj snage i kontrole, sa niskim centrom gravitacije i preciznim upravljanjem koje čini svaku vožnju dinamičnom i uzbudljivom.

Lični dodiri zadovoljstva

Ono što Enyaq iV zaista čini posebnim su ti mali "lični dodiri" koji izazivaju zadovoljstvo. 

Na primjer, funkcija "Simply Clever" koja omogućava bežično punjenje telefona, ili inteligentni sistem klimatizacije koji prilagođava temperaturu prema vašim preferencijama, dodaju dašak ličnog užitka u svakodnevnu vožnju.

Nije obični automobil

Škoda Enyaq iV nije samo automobil, već je lični doživljaj vožnje. Sa impresivnim performansama, sofisticiranim dizajnom i brojnim ličnim dodirima zadovoljstva, ovaj automobil postavlja standarde u svijetu električnih vozila. 

Enyaq iV nije samo prevozno sredstvo - to je češki luksuz u svakom smislu riječi, stvoren za vozače koji žele da dožive električnu revoluciju sa stilom.

Gepek

Škoda Enyaq iV nudi prostran gepek koji se ističe svojom praktičnošću. Sa kapacitetom prtljažnika od 585 litara sa stražnjim sjedalima u uspravnom položaju i 1710 litara sa sklopljenim Enyaq iV se lako nosi sa svim potrebama putovanja. 

Osim velikog prostora, gepek je opremljen sistemom za podešavanje visine, što olakšava utovar i istovar tereta. Sa sklopivim sjedištima, Enyaq iV omogućava prilagođavanje prostora prema potrebama, što je savršeno za putovanja, sportsku opremu ili nabavku.

Panoramski krov

Osjećaj prostranosti u unutrašnjosti Enyaq iV dodatno se pojačava zahvaljujući impozantnom panoramskom krovu. 

Ovaj prozor pruža putnicima jedinstven pogled na okolinu, stvarajući svijetlu i otvorenu atmosferu unutar kabine. 

Električno zatamnjenje krova omogućava prilagođavanje nivoa svjetlosti prema sopstvenim željama, pružajući dodatni element luksuza i udobnosti.

Touch opcije

Enyaq iV dolazi sa najnovijom tehnologijom dodira koja omogućava lak i intuitivan pristup svim funkcijama vozila. 

Veliki centralni ekran osjetljiv na dodir, postavljen na centralnoj konzoli, omogućava jednostavno upravljanje navigacijom, multimedijalnim sadržajem, klimatizacijom i drugim funkcijama. 

Dodatno, digitalna instrument tabla pruža personalizovane informacije o vožnji, čime se vozaču omogućava da prilagodi prikaz prema vlastitim preferencijama.

Savršen ekran

Srednji ekran u Enyaq iV ne predstavlja samo kontrolnu tablu; to je interfejs koji čini vožnju još uzbudljivijom. Visoke rezolucije, jarkih boja i brzog odziva, ovaj ekran pruža ne samo informacije, već i vizuelni doživljaj. 

Integracija sa pametnim telefonima, podrška za aplikacije i besprekorna povezanost čine ovaj ekran nezaobilaznim centrom komunikacije i zabave.

Udobnost vožnje

Enyaq iV je dizajniran sa fokusom na udobnost vozača i putnika. Elektronski podešavajuća sjedišta sa memorijom omogućavaju personalizovanu postavku, prilagođenu vašim preferencijama, čineći svaku vožnju ugodnom. 

Napredna izolacija od buke i vibracija dodatno doprinosi mirnom i relaksiranom ambijentu unutar vozila.

Nevjerovatna brzina

Enyaq iV ne pruža samo ekološki odgovorno iskustvo vožnje, već i uzbudljivu brzinu.

Sa snažnim električnim motorima, ovaj automobil ubrzava od 0 do 100 km/h za samo nekoliko sekundi, pružajući vozaču osjećaj snage i agilnosti. Brza i bezbrižna vožnja postaje sastavni dio iskustva vožnje u Enyaq iV.

Punjenje koje postaje dostupno svuda

Jedan od ključnih faktora koji čini Enyaq iV praktičnim je njegova sposobnost brzog i praktičnog punjenja.

Sa sveprisutnim punjačima širom svijeta i naprednim sistemom upravljanja baterijom, Enyaq iV omogućava vozačima da se brzo i jednostavno povežu sa mrežom punjenja, čineći električnu mobilnost praktičnom i dostupnom u svakodnevnom životu.

Automatsko namještanje sjedala

Automatsko namještanje sjedala u Enyaq iV je dodatak koji čini vožnju još prijatnijom.

Pomoću pametnih senzora, automobil automatski prilagođava položaj sjedala i volana prema preferencijama vozača, pružajući personalizovanu vozačku poziciju čim zaronite u kabini.

Elegantan mjenjač brzina

Mjenjač brzina u Enyaq iV je elegantan spoj tehnologije i stila. Ovaj automatski mjenjač omogućava glatku promjenu brzina bez trzaja ili prekida, obezbjeđujući jednostavnu i ugodnu vožnju.

Dodatno, mogućnost manuelnog režima omogućava vozaču da preuzme kontrolu i uživa u sportskoj vožnji.

Svjetla

Svjetlosni potpis Enyaq iV dodaje sofisticiranost i karakter ovom vozilu.

Prednja svjetla u obliku bumeranga ne samo da imaju snažan vizuelni efekat, već pružaju i izuzetno snažnu osvijetljenost, poboljšavajući vidljivost tokom noćne vožnje.

Pored toga, prilagodljiva LED svetla prate put automobila, pružajući dodatnu sigurnost i udobnost tokom vožnje u različitim uslovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.