PODIJELILA FOTOGRAFIJU

Jeziva povreda / Talentovana Australka slomila skoro sve kosti lica: Sretna sam što sam još uvijek živa

Sve je slomljeno. Uživat ću u svakom danu koji dolazi, poručila je ona

Druga jeziva motokros nesreća u Australiji ovaj mjesec. Instagram

E. Ć.

27.2.2024

Mlada vozačica motokrosa Tajlah Mekatčon (Taylah McCutcheon, 19) doživjela je stravičnu povredu na stazi.

Tinejdžerska senzacija je nakon nesreće istakla kako je sretna što je uopšte ostala živa tokom treninga održanog u subotu u Melburnu.

Kako je rekla, nesreća se dogodila kada je izgubila stisak upravljača i nije mogla zakočiti u krivini. Potom je odletjela u jarak i slomila skoro sve kosti lica.

Morala se popeti uz nasip nakon pada, jer niko vidio da je doživjela nesreću jer je bila sama na stazi. Nakon nesreće je hitno prebačena u bolnicu gdje je i operisana. U narednim danima je očekuju nove konsultacije s doktorima oko budućih operacija.

- Sretna sam što sam još uvijek živa. Nisam mogla zakočiti na vrijeme pa sam sletjela sa staze i udarila licem o tlo. Kaciga mi je bila puna krvi, sinisu uništeni, obje očne duplje slomljene, lijeva jagodična kost, lijeva strana čeljusti, gornja vilica. Sve je slomljeno.

Kaciga mi je spasila život. Hvala vam svima koji ste bili uz mene, a posebno onima koji su pomogli nakon incidenta. Uživat ću u svakom danu koji dolazi - poručila je ona.

Inače, ovo je druga jeziva nesreća koja se dogodila u motokrosu u Australiji ovog mjeseca. Prvo je australski vozač Džejden Arčer (Jayden Archer) poginuo na treningu kod Geelonga, da bi onda Mekatčeon zadobila teške povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.