BORILAČKI SPORTOVI

Karate je stil života

Nadam se da ću predstavljati BiH na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Bektaš: Želi osvojiti medalju. Facebook

J.A.

28.1.2019

Mirnesa Bektaš je od 2015. godine članica Univerzitetskog karate kluba Bosna. Mlada Vitežanka, koja već četiri godine živi u Sarajevu, aktuelna je evropska prvakinja za mlade preko 68 kilograma. Nedavno je dobila specijalno priznanje za ostvareni vrhunski rezultat u 2018. godini prema izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na početku karate joj je bio samo sport, no nakon uspješnih rezultata u dječijem uzrastu, karate joj je postao stil života.

- Karate nije samo sport, to je vještina u kojoj mi pronalazimo sebe, otkrivamo dokle naša mašta, snovi, ciljevi i njihovo ostvarenje mogu ići. Naučimo kako poštovati sebe, svoje protivnike, bez obzira bili oni bolji ili lošiji - kaže Bektaš.

Karate je odnedavno uvršten u olimpijske sportove, a Bektaš se nada da će ispuniti normu i da će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Tokiju 2020. godine.

- To će biti jedan veoma težak put. Ali, godina je preda mnom, ja sam zdrava, bez povreda, treniram redovno i nadam se najboljem. Želim nastupati u Japanu i osvojiti medalju - optimistična je Mirnesa, studentica Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.