BORILAČKI SPORT

Zanosna borkinja traži povišicu: Je li za vikend njen posljednji meč

Ovaj novac mogu zaraditi i u drugom poslu

VanZant: Meč u Abu Dabiju. Instagram

Avaz Sport

8.7.2020

U noći sa subote na nedjelju u Abu dabiju održava se UFC 251, koji predvode dva najbolja borca velter-kategorije, Kamaru Usman i Horhe Masvidal (Jorge).

Glavni program otvara pak najljepša borkinja UFC-a Peidž VanZant (Paige). Nju možda neki više znaju po nedavnoj seriji golišavih fotografija koje je na društvenim mrežama objavljivala zajedno sa suprugom.

Atraktivna borkinja ovog vikenda možeda posljednji put ulazi u oktagon jer joj je ovo posljednja borba prema postojećem ugovoru. Najavila je kako će za sljedeći tražiti više novca.



VanZant: Želi bolji ugovor. Instagram

- Želim zaraditi dovoljno novca da sebi mogu priuštiti zasnivanje porodice. Samo smatram da zaslužujemo biti plaćeni za to što krvarimo. Upravo zato sam za posljednju borbu htjela nekog dobrog. Želim da u UFC-u vide koliko sam ja zapravo dobra. Dugo se nisam borila, ljudi su navikli da radim druge stvari, ali ja sam odlična borkinja i pobjedom protiv Amande Ribas to ću i dokazati', poručila je VanZant.

Kaže kako je novac dosad zarađen u UFC-u mogla zaraditi i da radi neki normalniji posao. Poznato je da u UFC-u traje sve glasnija pobuna boraca koji tvrde kako ih organizacija premalo plaća s obzirom na astronomske prihode koje zarađuje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.