LEGENDE

Tajson: Borit ću se sa Lenoksom u septembru

Dva bokserska penzionera sastala su se jednom u tokom aktivne karijere

Majk Tajson. Arhiva

G. Š. / TMZ

28.4.2021

Legendarni bokser Majk Tajson (Mike Tyson) nije uspio da ugovori revijalni meč sa Ivanderom Holifildom (Evander Holyfield). Podsjetimo, organizatori nisu mogli da mu plate više od 25.000.000 dolara, pa su za rivala Holifildu našli Kevina Mekbrajda (Mcbride) s kojim će ukrstiti rukavice 5. juna.


Ipak, takav potez nije obeshrabrio Gvozdenog Majka da se kao dvojica pomenutih boksera (drugi put) vrati iz penzije poslije revijalnog meča sa Rojom Džonsom Juniorom (Roy Jones Jr.), već je dogovorio meč protiv još jednog velikana Lenoksa Luisa (Lennox Lewis).

- Borit ću se sa Lenoksom u septembru, potvrdio je Tajson američkom kanalu "TMZ-e".

Dva bokserska penzionera sastala su se jednom u tokom aktivne karijere. U junu 2002. godine Britanac je nokautirao Amerikanca u osmoj rundi i tako odbranio titule u teškoj kategoriji u WBC, IBF i IBO verzijama.

Još u februaru je Tajson (50-6) počeo da razgovara mogućoj borbi sa Luisom (41-2-1) na šta je on odmah pristao, ali uz uslov "da to javnost stvarno želi".


Duel titana

Ljubitelji boksa, posebno oni malo stariji, rekli su da bi ponovo, pa makar i u poznim godinama, voljli u ringu vidjeti "momka" koji je pobjeđivao također legende Vitalija Klička (Vitali Klitschko), Ivandera Holifilda... i, naravno, Majka Tajsona.

Dakle, svi su željni sudara bivših titana. Ostaje još samo da se zakaže datum i da se njih dvojica spreme, koliko im godine dozvoljavaju...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.