NAJAVE

Senator Mani Pakijao se vraća u ring nakon dvogodišnje pauze

Napada titulu 21. avgusta u Las Vegasu

Pakijao: Želi ponovo do pojasa. Twitter

N. Demirović

22.5.2021

Filipinska bokserska zvijezda 42-godišnji Mani Pakijao (Manny Pacquiao, 62-7-2) vraća se u ring nakon dvogodišnje pauze, u meču kojim će 21. avgusta u Las Vegasu pokušati uzeti WBC i IBF pojaseve u velter kategoriji od Amerikanca Erola Spesa (Errol Spence Jr, 27-0).

- Volim izazivati ​​najbolje, rekao je Pakijao koji je to objavio na svom Twitteru, dodajući da bi ova borba "mogla biti njegova posljednja, prenosi "Fightsite".

Filipinac je zadnji put boksao u julu 2019. godine kada je pobijedio Kejta Trumana (Keith Thurman) i osvojio WBA pojas u poluteškoj kategoriji. No, budući da ga kasnije nije branio, pojas mu je oduzet.

"Pac-Man", koji je u početku najavio da želi borbu protiv irske superzvijezde mješovitih borilačkih vještina (MMA) Konora Mekgregora (Conor McGregor), pokušao je dogovoriti meč protiv Amerikanca Rajan Garsije (Ryan Garcija), a bio je u pregovorima s Terensom Krafordom (Terenc Crawford), WBO prvakom u poluteškoj kategoriji.

No na kraju je dogovorio borbu protiv 31-godišnjeg Spensa koji je pobijedio u 27 borbi (uključujući 21 nokautom). Titulu WBC-a dodao je svom rekordu svladavši Šona Portera (Shawn) u sptembru 2019., a u decembru 2020. zadržao ga je u borbi protiv Danija garsije (Danny Garcia).

Svjetski prvak u osam različitih kategorija, od muhe do super-veltera, uspio je nekoliko godina voditi političku karijeru na Filipinima, gdje je izabran za senatora, nastavljajući unatoč tome boksati na najvišoj razini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.