BORILAČKI SPORT

Haris Biber za "Avaz": Spreman sam za svakog ko me izazove

Mnogo mi znači treniranje s najboljim borcima svijeta, poručio perspektivni bh. kikbokser

Biber: Ulazi u ring 20. marta. INSTAGRAM

Piše: A. Vatreš

8.3.2022

Pred perspektivnim bh. kikbokserom Harisom Biberom je novi izazov. On će 20. marta ponovo ući u ring, a protivnik će mu biti nizozemski borac Dejmijen Ori (Damian).

Meč za prestiž

- Prije svega bih naglasio da sam 6. marta trebao imati borbu za WFL organizaciju u Nizozemskoj, međutim, protivnik mi je u zadnji tren otkazao, tako da mi je u međuvremenu ugovorena ova borba za 20. mart protiv nizozemskog borca. To će biti jedan meč za prestiž na jednoj gali. Nadam se dobroj borbi i pobjedi – rekao je Biber za „Dnevni avaz.

Već je prikupio informacije o novom protivniku i vrijedno se sprema.

- Znam da se borio za neke organizacije ovdje kao Enfusion i da ima solidan skor i dosta profesionalnih borbi. Pogledao sam nekoliko njih. Moje je da treniram, da se spremam, a o ostalo će doći – naglasio je popularni „Brko“.

Biber u Nizozemskoj ima priliku trenirati s najboljim borcima svijeta, između ostalih i legendarnim Alistarom Overimom (Alistair Overeem).

- On je ovdje u istom klubu u kojem treniram i za koji ću nastupiti sada, to je Hemmers gym, bivši Golden Glory. Pored njega tu su Erol Cimerman (Errol Zimmerman), Marat Grigorijan (Grigorian), tu je i borac iz Poljske Arkadijuš Vrzozek (Arkadiusz Wrzosek) koji je nokautirao Badr Harija i koji se sprema za revanš s njim – istakao je Biber, koji je ponosan što je dio svega toga.

Biber s legendarnim Overimom. INSTAGRAM

Velika imena

- Mnogo mi znači treniranje s njima. Možete reći da ste došli u neki vrh što se tiče trening kampa i da trenirate s najjačim borcima svijeta koji se spremaju za Badr Harija i mnoga druga velika imena. Marat Grigorijan se upravo sprema za borbu 26. marta za pojas prvaka svijeta u One organizaciji, jednoj od najjačih organizacija svijeta, tako da mi je mnogo drago što sam tu i ponosan sam što sam dio toga – naglasio je Biber.

Otkrio je i planove u budućem periodu.

- Sad za sad je plan da odradim ovu borbu. U međuvremenu će sigurno biti poziva za neke nove borbe. Ide i ramazan, tako da ću sigurno malo odmoriti. Spremat ću se, trenirati i ko me god pozove, spreman sam da se borim – dodao je Biber.

Revanš protiv Overmira

Biber se u avgustu prošle godine borio protiv dvostrukog prvaka svijeta Džeja Overmira (Jay Overmeer), od kojeg je poražen prekidom u trećoj rundi.

- Poraz nije utjecao na mene, utjecala je ta povreda koja je prekinula borbu. Čak mislim da sam mogao doći do pobjede. Ostaje žal zbog toga. To mi je dalo još više snage i podsticaja da treniram još bolje i jače, jer sam vidio da se mogu nositi i s najjačima. U međuvremenu je taj Džej Overmir potpisao ugovor za Glory i nastupit za 19. marta za njih. Samim tim se vidi o kakvom je imenu riječ. U pregovorima sam za četiri moje borbe, tako da ću tražiti revanš s njim – otkrio je Biber.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.