TURNIR U SARAJEVU

Majstori džiu-džice stižu u glavni grad naše zemlje

Riječ je o No-Gi Grappling takmičenju, koje će pratiti Round Robin sistem

Borci dolaze u glavni grad BiH. Brotherhood

M. K.

20.3.2022

U Sarajevu će se u subotu, 26. marta 2022. godine, u dvorani Mirza Delibašić (Skenderija), održati "Submission Grappling Championship (SGC)", u organizaciji BJJ kluba "Brotherhood".

Prvo je to takmičenje tog tipa koje će se održati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, javljaju iz ovog bh. kluba.

Riječ je o No-Gi Grappling takmičenju, koje će pratiti Round Robin sistem, što znači da će svaki učesnik/ca imati minimalno tri do četiri borbe u svojim kategorijama, u zavisnosti od broja prijava.

Takmičari iz cijele Evrope

Ova vrsta turnira omogućava takmičarima da se bore protiv više različitih protivnika, iz kojeg izlaze sa više takmičarskog iskustva.

Registracije i rezervacije se vrše preko Smoothcomp sistema, preko ovog LINKA.

Do sada su učešće u takmičenju potvrdili brojni takmičari iz BiH, ali i regije i Evrope, a prijave su otvorene do dana takmičenja.

Za osvajače medalja u svim kategorijama obezbijeđene su brojne nagrade, a specijalne nagrade biti će dodijeljene osvajačima medalja u apsolutnim kategorijama, te najboljim timovima.

Očekuju se zanimljive borbe. Brotherhood

Iz organizacije SGC-a kažu kako je fer, korektno i pošteno suđenje imperativ i da su iz tog razloga angažovane internacionalne sudije koje će biti potpomognute domaćim sudcima.

Podršku ovom turniru pružili su Opština Stari Grad, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, te brojne domaće i regionalne kompanije, kao što su Halfguard, Vitinka, Telemach, Studio 23, Express One, Proteini.si, Optique Zeiss Vision Expert...

Besplatan ulaz

Ulaz za sve posjetitelje biti će besplatan. Iz Kluba brazilske džiu-džice Brotherhood obećavaju uzbudljivo vrijeme i dobre borbe.

Pozivamo sve ljubitelje sporta i borilačkih vještina da svojim prisustvom obogate ovakvu vrstu takmičenja, koje potiče mlade na zdrav život uz sport i rekreaciju, ali i druženje sa takmičarima iz cijele Evrope.

Za dodatne informacije svi zainteresovani mogu se javiti na mail: [email protected], IG: @sgcsarajevo, FB: www.facebook.com/sgcsarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.