ŠVICARSKI MEDIJI

Kličko demantirao da je rekao "bit ćemo oslobođeni od Rusa kao što ste vi od Srbije"

Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, kazao je Vitalij

Kličko: Demantirao sporne navode. Agencije

M. K.

26.5.2022

Gradonačelnik Kijeva i nekadašnji bokserski prvak, Vitalij Kličko, koji boravi u Davosu, u razgovoru za švicarski "Le Canton 27" zahvalio je Albancima i Kosovu na vojnoj podršci, ali i solidarnosti sa ukrajinskim narodom.

Kličko je poručio " da se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srbijanskog".

- Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije..., rekao je Kličko.

Iako su brojni mediji prenijeli da je Kličko rekao kako će Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije "kao što su Albanci oslobođeni od Srbije", on je demantirao da je to ikad izjavio.

- Prijatelji, pojedini strani internet mediji, uključujući ruske, počeli su da šire moj navodni ‘citat’ u vezi sa Srbijom i Albanijom. Ja to nisam rekao. I prije nego što prenesu takvu vrstu informacije i bilo šta citiraju, novinari bi trebalo da zatraže audio ili video dokaz takve ekskluzive - poručio je Kličko na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Kličkov demant na spornu izjavu. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.