KIK-BOKS

Haris Biber u borbi za pojas WFL organizacije: Stepenica ka najvišem levelu

Bh. borac nastupit će na turniru četvorice boraca u Nizozemskoj

Biber: Sprema se s legendarnim Overimom. INSTAGRAM

Piše: A. Vatreš

1.6.2022

Perspektivni bh. kikbokser Haris Brko Biber 6. juna će u Nizozemskoj nastupiti na kik-boks turniru "4 man" pod pokroviteljstvom prestižne organizacije WFL (World Fighting League), jedne od najjačih kik-boks organizacija svijeta, čiji je vlasnik poznati borac Melvin Manhuf (Manhoef).

Najjači borci

Biber će nastupiti ispred kik-boks kluba Hemmers Gym koji predstavlja jedan od najjačih klubova svijeta (bivši Golden Glory) čiji članovi su, između ostalih, Alister Overim (Alistar Overeem), Erol Cimerman (Errol Zimmerman), Marat Grigorijan (Grigorian) te mnogobrojni svjetski poznati borci.

Plakat turnira na kojem će nastupiti Biber. WFL

Pored Bibera, na turniru "4 man" (do 77 kilograma) nastupit će najjači borci svojih zemalja: Mark Trijsburg (Nizozemska), Maikel Astur (Estonija) i Sinan Durmaz (Turska/Belgija).

- Riječ je o turniru četvorice WFL boraca. Ako pobijedim prvu borbu idem u finale i imam još jednu borbu. Ko pobijedi te dvije borbe osvaja pojas prvaka WFL organizacije. To je inače jedna od najjačih kik-boks organizacija u svjetskom kik-boksu i jedna stepenica ka najvišem levelu – rekao je Biber za “Dnevni avaz”.

Duge pripreme

Njegov prvi protivnik trebao bi biti Nizozemac Mark Trijsburg.

- Pripremao sam se već dugo za ovo, tako da mi je manje-više bitno ko će biti prvi protivnik. Bitno je da uđem spreman, dam sve od sebe i ako Bog da osvojim pojas – dodao je.

S obzirom da su dva planirana meča u martu otkazana od strane protivničkih boraca, njegova zadnja borba se desila u avgustu protiv Džeja Overmira (Jay Overmeer), prvaka WFL-a, koji je potom potpisao ugovor s prestižnom svjetskom kik-boks organizacijom Glory.

Biber je jedan od najboljih profi boraca u našoj državi, čemu svjedoči i njegov rezultat od 20 pobjeda i šest poraza u 26 odrađenih borbi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.