LEGENDARNI BORAC

Diaz na Twitteru podijelio Paulov nokaut i zatražio otkaz u UFC-u

UFC molim vas otpustite me odmah ili mi dajte borbu s bilo kim u sedmom ili osmom mjesecu. Imam pametnijih sr*nja za raditi, zamolio je Diaz

Diaz je legenda UFC-a. mmajunkie.usatoday.com

M. K.

21.6.2022

Legendarni Nejt Diaz (Nate Diaz) zatražio je da ga otpuste iz UFC-a, u svom posljednjem istupu na društvenim mrežama.

Naime, Diaz (20-13 MMA, 15-11 UFC) je još jednom zatražio raskid ugovora iz promocije u kojoj se bori i u kojoj je velika zvijezda još od 2007. godine, prenosi FightSite.hr.

Podsjećamo, Diaz se nije borio niti jednom nakon što ga je jednoglasnom sudijskom odlukom pobijedio Lion Edvards (Leon Edwards) na UFC 263 priredbi prošle godine. Negdje u trećem mjesecu ove godine Diaz je na društvenim mrežama počeo izražavati nezadovoljstvo svojim trenutnim statusom u promociji.

Tri mjeseca kasnije stvari se, očito, nisu promijenile.

Naime, Diaz je na svom Twitter profilu objavio snimku nokauta Džejka Pola (Jake Paul) nad bivšim UFC prvakom u velter kategoriji, Tajronom Vudlijem (Tyron Woodly), a uz video je dodao:

- UFC molim vas otpustite me odmah ili mi dajte borbu s bilo kim u sedmom ili osmom mjesecu. Imam pametnijih sr*nja za raditi.


Ono što ovaj zahtjev razlikuje od onih prethodnih je što je ovog puta Diaz dao rok promociji do kada želi da mu se zahtjev ispuni.

Inače, UFC počevši sa 2. julom održava osam uzastopnih priredbi, uključujući tri PPV eventa. Također, posljednjih pet Diazovih borbi se održalo upravo na PPV eventima.

Nedugo nakon Diazovih zahtjeva oglasio se i Dena Vajt (Dana White) te je izjavio kako UFC radi na dogovaranju nove borbe za Nejta, ali kako vidimo, nikakvih novosti još uvijek nema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.